Musorujsag
Élő Eredmények

Nyolc hónapig tartott első vezetőedzői megbízatása a futballvilágbajnokságok gólrekorderének

Nyolc hónapig tartott első vezetőedzői megbízatása a futballvilágbajnokságok gólrekorderének

m4sport.hu
Az alapszakasz vége után szerződést bontott Miroslav Klose vezetőedzővel az osztrák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő SCR Altach.

Az Altach a tabella utolsó helyén zárta az osztrák Bundesliga alapszakaszát, az alsóházi rájátszásnak már nem a vb-k legeredményesebb gólszerzőjének irányításával vág neki a vorarlbergi klub. A 44 éves Klosét tavaly júliusban nevezték ki vezetőedzőnek, azóta összesen 24 tétmérkőzésen 5 győzelem, 5 vereség és 14 vereség volt a mérlege a csapatnál. A bajnokságban 22 meccsen négyszer nyertek, ötször ikszeltek és 13-szor kaptak ki.

Az Altachnak Bukta Csaba személyében magyar játékosa is van, a korosztályos válogatott támadó augusztusban közvetlen, barátságos emberként jellemezte Klosét, aki edzésen meg szokta mutatni, hogy hova kell rúgni a labdát, és „az tízből tízszer oda is megy, tűpontosan”.

Kloséval közös megegyezéssel bontott szerződést az Altach, vele együtt távozik Slaven Skeledzic másodedző is.

„Miroslavban minden megvan ahhoz, hogy edzőként nagy sikereket ünnepelhessen, de a csapatnak új lendületre van szüksége a bennmaradás eléréséhez, és ennek a célnak minden mást alárendelünk” – mondta a klub honlapján Georg Festetics sportigazgató.

A 2014-ben világbajnoki címet nyerő Klose 2016-os visszavonulását követően a német válogatott segédedzője, majd a Bayern München utánpótlástrénere volt. 2020-ban az első csapatnál lett másodedző, ahol 2022 nyaráig Hansi Flick mellett dolgozott. Nevéhez fűződik a legtöbb gól a focivébék (16) és a német válogatott (71) történetében is.

Borítókép: Mirosla Klose (Fotó: scra.at)

További tartalmak