Musorujsag
Élő Eredmények

Xavit meglepte Ancelotti kritikája

Xavit meglepte Ancelotti kritikája

MTI
Carlo Ancelotti szerint győzelmet érdemelt volna a Real Madrid labdarúgócsapata a Barcelonában 2–1-re elvesztett vasárnap esti bajnoki rangadón.

„Jó mérkőzést játszottunk, megérdemeltük volna a győzelmet, ami szinte meg is volt. Aztán ott volt a gól, amit érvénytelenítettek” – utalt a klubvilágbajnok fővárosiak olasz trénere Marco Asensio 81. percben, 1–1-es állásnál szerzett találatára, amelyet hosszú videózás után les miatt nem adott meg a játékvezető. Mint mondta, el kell fogadniuk az ítéletet, ugyanakkor kétségei vannak a döntéssel kapcsolatban.

„Bár mindent megtettünk a végén, elvesztettük a kiegyensúlyozottságunkat és ők gólt szereztek” – fogalmazott Ancelotti Franck Kessié 92. percben szerzett győztes találata kapcsán. – „Ennek ellenére remekül játszottunk, azzal a magabiztossággal térünk haza, hogy kiválóan tudjuk befejezni a szezont.”

Kitért rá, hogy az év végi katari világbajnokságot követően a január került sokba együttesének, miután nehezen nyerték vissza a formájukat – a december 31-én zárult 15. forduló után még azonos pontszámmal állt a Real Madrid és a Barcelona.

Sikerével a katalán gárda a forduló előtti 9 pontos előnyét 12 pontra növelte a válogatott szünet előtt, amelyet követően még 12 forduló lesz hátra a La Ligából. A győztes gránátvörös-kékeket vezető Xavi rendkívül fontosnak nevezte ezt a sikert.

Xavi (Fotó: EPA/Enric Fontcuberta)

„Uraltuk a játékot, több helyzetet alakítottunk ki, elégedett vagyok, mivel összességében kiválóan teljesítettünk” – értékelt Xavi, kiemelve: csapata kihajtotta magát, védekezésben és támadásban egyaránt rengeteget dolgozott.

A meg nem adott gól kapcsán úgy vélekedett: egyértelmű lesről született Asensio találata.

„Vitán felül les volt” – szögezte le Xavi, akit megleptek Ancelottinak az ítéletet firtató kijelentése.

A Barcelona trénere a tabellán kidolgozott előny tudatában sem tekinti lezártnak a bajnoki cím kérdését, ugyanakkor hangsúlyozta: hatalmas lépést tettek előre. A játékosait méltatva rámutatott: 26 forduló alatt mindössze tíz pontot vesztett együttese.

A Király Kupa elődöntőjének barcelonai visszavágóján a válogatott szünetet követően, április 5-én ismét összecsap a két ősi rivális, ezt a találkozót 1-0-s előnyből várhatják a katalánok.

A Barcelona az európai kupaporondon már nem érdekelt, a Bajnokok Ligájában címvédő Real Madrid a sorozat negyeddöntőjében a 2021-es győztes Chelsea-vel találkozik.

Borítókép: Carlo Ancelotti (Fotó: EPA/Toni Albir)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek