Musorujsag
Élő Eredmények

A bíróság elutasította a Barcelona fellebbezését: Gavi ingyen távozhat nyáron

A bíróság elutasította a Barcelona fellebbezését: Gavi ingyen távozhat nyáron

m4sport.hu
Komoly problémába ütközhet a Barcelona, miután a spanyol bíróság elutasította a klub fellebbezését Gavi szerződésével kapcsolatban, így a 18 éves játékos továbbra sem a felnőtt keret tagja hivatalosan, és a nyáron szabadon igazolhatóvá válhat.

Az FC Barcelona már az előző nyári és téli átigazolási időszakban is bajban volt, több játékosát sem tudta regisztrálni, hiszen a keret bértömege meghaladta a liga által megengedettet.

Később úgy tűnt, fordulat lehet az üggyel kapcsolatban, melynek hatására a katalánok például Gavit is regisztrálni tudták, sőt új szerződést kaphatott az ifjú középpályás, egy milliárdos kivásárlási árral.

A La Liga és Tebas elnök egy héttel ezelőtt ellenezhető részleteket talált a szerződéssel összeköttetésben, így semmissé tették azt. A Barcelona bírósági úton próbálta az ügyet intézni, de így sem járt sikerrel, a bíróság kedden elutasította a fellebbezést.

Gavi továbbra is játszhat a Barcában, ám mezét a hatosról ismét vissza kell váltania a korábbi 30-asra, hiszen így továbbra is ifi játékosnak számít, kivásárlási ára sem mérvadó, és a szeptemberi megegyezések következtében június 30-tól szabadon igazolhatóvá válik, amennyiben még mindig nem regisztrálják a felnőtt csapat tagjaként, ehhez pedig komoly fizetéscsökkentést kéne eszközölni a játékosnál.

Borítókép: Fotó: EPA/Alejandro Garcia

További tartalmak