Musorujsag
Élő Eredmények

Joao Félix: A magyarok elleni meccs nehezebb lehet, mint a németekkel szemben

Joao Félix: A magyarok elleni meccs nehezebb lehet, mint a németekkel szemben

m4sport.hu/A Bola
Joao Félix, a magyar válogatottal egy csoportban küzdő portugál válogatott támadója kijelentette, úgy állnak az Európa-bajnoksághoz, hogy meg akarják nyerni a kontinensviadalt.

„Élő szerződésem van, az Atlético Madrid játékosa vagyok. Boldog vagyok a csapatnál, de most kizárólag a válogatottra koncentrálok. Az Eb egy nagy verseny, amelynek megnyerése nagyon fontos a számunkra, egyértelműen kijelenthetem, hogy esélyesek vagyunk” – mondta Félix a portugál válogatott sajtótájékoztatóján.

A még mindig nagyon fiatal játékos állandó kritikák kereszttüzében áll Madridban, mert többen gondolják úgy, hogy nem érte meg az Atletinek a 126 millió eurós ára.

„Már az elején elkezdtek kritizálni, így már megszoktam a dolgot. Nyilván, hallom, miket mondanak. Azokat megtartom magamnak, amelyek építőjellegűek, a többivel egyáltalán nem foglalkozom” – üzent az őt kritizálóknak.

Portugália címvédőként kezdi meg az Európa-bajnokságot, ami akár terhet is jelenthet a csapat tagjainak, de a fiatal támadó ezt nem így fogja fel.

„Egy játékosnak mindig motiváltnak kell lennie a válogatottjában. A saját országodat képviselni, ráadásul bajnokként (az Atlético Madrid nyerte a spanyol bajnokságot) érkezni egy ilyen nagy viadalra csak plusz önbizalmat ad. Érzem a felelősséget, hiszen mi vagyunk Európa bajnokai, de ezt a terhet el kell viselni és nem szabad megijedni attól, hogy újra megnyerhetjük az Eb-t” – mondta a 21 éves labdarúgó.

Hazájában úgy gondolják, hogy a portugál válogatott a „halálcsoportba” került, a világbajnok franciákkal, a korábbi vb-győztes németekkel és a magyar válogatottal, ráadásul utóbbi két nemzeti csapattal úgy kell játszania Fernando Santos legénységének, hogy az ellenfél hazai környezetben fogadja őket.

„Nagyon nehéz válogatottakkal nézünk szembe, de ezek mégiscsak Eb-meccsek lesznek, azok meg mind nehezek. A magyarok elleni meccs akár jóval nehezebb is lehet, mint mondjuk a németekkel szemben. Azért dolgozunk, hogy ezeken a mérkőzéseken jól teljesítsünk. Minden válogatott tisztában van azzal, hogy nagyon erősek vagyunk, ezért érthető, hogy az ellenfeleink mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy minél előbb kiessünk. Mi viszont ellenállunk ezeknek a törekvéseknek, és a lehető legmesszebb igyekszünk jutni” – beszélt az esélyekről a portugál nemzeti csapat legdrágább labdarúgója.

Borítókép: Cristiano Ronaldo (jobbra),és Joao Felix (EPA/RODRIGO ANTUNES)

További tartalmak