Musorujsag
Élő Eredmények

Negyven évig nem mehet a PSV-stadionba az Újpest korábbi kapusára támadó drukker

Negyven évig nem mehet a PSV-stadionba az Újpest korábbi kapusára támadó drukker

mti
Negyven évre kitiltották a Philips Stadionból azt a holland szurkolót, aki a PSV Eindhoven-Sevilla labdarúgó Európa-liga-mérkőzésen megtámadta a vendégek kapusát, Marko Dmitrovicot.

A február 23-án játszott meccsen a húszéves férfi a rendes játékidő hosszabbításában futott a játéktérre, rárontott a 31 éves szerb futballistára, ököllel az arcába csapott, ő azonban megvédte magát, leteperte támadóját, és addig a földön tartotta, amíg a többi játékos odaért, majd végül a biztonságiak is megérkeztek. A hálóőr, aki 2013 és 2015 között az Újpestben szerepelt, nem sérült meg.

A támadó korábban már két rendbontásban is részt vett, ezért a holland szövetség, valamint a helyi hatóságok is kitiltották a stadionból. Ennek ellenére ott volt a találkozón – egy barátja vásárolta neki a jegyet –, és alkoholos befolyásoltság alatt követte el tettét.

A férfit március 8-án három hónap börtönbüntetésre ítélték, az Európai Labdarúgó Szövetség pedig fegyelmi eljárást indított az ügyben. Utóbbi kapcsán a PSV most közölte: eljárást indítanak a férfival szemben, hogy az általa okozott károk megtérüljenek.

A mérkőzést az eindhoveniek nyerték 2–0-ra, de 3–2-es összesítéssel a spanyolok jutottak a nyolcaddöntőbe.

Borítókép: Eindhoveni drukker támadt a Sevilla kapusára, Marko Dmitrovicra a PSV–Sevilla El-meccsen (Fotó: EPA/Olaf Kraak)

További tartalmak