Musorujsag
Élő Eredmények

Lahm: A PSG inkább egy luxusáruház kirakata, mintsem csapat

Lahm: A PSG inkább egy luxusáruház kirakata, mintsem csapat

MTI
A Paris Saint-Germain nem egy csapat, hanem katari tulajdonosainak a luxusáruháza – Philipp Lahm, a német labdarúgó-válogatott és a Bayern München korábbi csapatkapitánya szerint.

A Die Zeitnek adott nyilatkozatában a világbajnok és kétszeres vb-bronzérmes, 2017-ben visszavonult védő hangsúlyozta: a francia bajnoknál olyan kiemelkedő egyéniségek futballoznak, mint például Kylian Mbappé, Neymar vagy Lionel Messi, ugyanakkor csapatként alulteljesít.

„A leghíresebb futballisták közé tartoznak, rajongókkal és követőkkel a világ minden tájáról. A Bayern elleni párharcban azonban semmiféle természetfeletti nem tűnt fel, semmi, ami lelkesedést ébreszt vagy aminek részese akarnál lenni” – fogalmazott.

A PSG továbbra sem tudta elérni legfőbb célkitűzését, a Bajnokok Ligája-győzelmet, a sorozat jelenlegi kiírásában a nyolcaddöntőben kettős vereséggel, szerzett gól nélkül búcsúzott Lahm egykori klubjával, a Bayernnel szemben.

Lahm úgy véli, a párizsi alakulat jelenlegi formájában nem más, mint egy kirakat tulajdonosainak vagyona és politikai szándékai szerint.

„Ez a rendkívül drága csapat egy luxusáruházhoz hasonlít, amely kiállítja legértékesebb darabjait, amelyeket mindenki csodál, ugyanakkor senki nem engedheti meg magának őket. Ez nagy figyelmet és látványosságot garantál, ugyanakkor csupán gazdaságilag működik” – fogalmazott Lahm, aki szerint a PSG-be fektetett pénz politikai értelemben megtérült. „A labdarúgás népszerűsége alkalmassá teszi más célokra is, így működik a világ” – hangsúlyozta a jövő évi németországi Európa-bajnokság főszervezője, ugyanakkor leszögezte: „a futball valami más”.

Véleménye szerint azoknál a nagycsapatoknál, amelyekkel a szurkolók azonosulni tudnak, a fejlődés egy folyamat. „Ez csak együttműködéssel, szolidaritással és közösségben sikerülhet. Ezek Európa értékei, de nyoma sincs ezekből a PSG-nél” – mondta Lahm.

Borítókép: Kylian Mbappe, Lionel Messi és Neymar a PSG támadótriója (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

További tartalmak