Musorujsag
Élő Eredmények

Cristiano Ronaldo egyedül lehet minden idők legtöbbszörös válogatott labdarúgója

Cristiano Ronaldo egyedül lehet minden idők legtöbbszörös válogatott labdarúgója

m4sport.hu
Amennyiben pályára lép csütörtököm Liechtenstein ellen, 197. alkalommal játszhat a portugál válogatottban.

A portugál labdarúgó-válogatott csütörtök este Liechtenstein ellen kezdi meg szereplésér az Európa-bajnoki selejtezőkön. A keret tagja Cristiano Ronaldo is, aki már nem játszik a legfelsőbb szinten, de pályára lépése esetén így is történelmi tette hajthat végre.

Az ötszörös aranylabdás a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében a Marokkó elleni találkozón volt 196. alkalommal válogatott, ezzel beérte az addigi listavezető kuvaiti Bader Al-Mutawát. Amennyiben Roberto Martinez szövetségi kapitány az Eb-selejtezőn akár csak egy percre is pályára küldi, ő lehet minden idők legtöbbszörös válogatott játékosa. (A szintén 38 esztendős Al-Mutawa június 14-én játszott utoljára hazája válogatottjában.)

Ronaldo 2003. augusztus 20-án Kazahsztán ellen debütált, az utolsó meccse pedig egyelőre 2022. december 10-én volt Katarban. Ha Martínez a továbbiakban is számít rá, már idén átlépheti a 200 meccses határt.

Elindítunk egy folyamatot, hogy megpróbáljuk megismerni az összes olyan játékost, aki bekerülhet a válogatottba. Minden játékosnak lehetőséget fogunk adni, és tisztelni fogjuk mindazokat, akik már a válogatottban szerepelnek. Cristiano az egyikük” – mondta Roberto Martínez, amikor Ronaldóról kérdezték a kinevezésekor.

 

Borítókép: Loszail, 2022. november 28. A portugál Cristiano Ronaldo lemegy a pályáról, miután lecserélték a katari labdarúgó-világbajnokság H csoportjának második fordulójában játszott Portugália-Uruguay mérkőzésen a Loszail Stadionban 2022. november 28-án. MTI/AP/Petr David Josek

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

„Nem volt könnyű döntés” – kiderült, az új portugál kapitány számít-e Cristiano Ronaldóra
A katari világbajnokságon még a belga aranygeneráció utolsó dobását vezényelte, március végén már a portugál válogatott élén hirdette ki első keretét Roberto Martínez. A spanyol szakember pénteken kijelölte a Liechtenstein és Luxemburg elleni Eb-selejtezőre készülő csapatát, amely választ adott az egyik nagy kérdésre: számít-e a Szaúd-Arábiába szerződő Cristiano Ronaldóra?
Külföldi futball
Cristiano Ronaldo étellel és szükséges eszközökkel támogatta a földrengés károsultjait
Kevesebbet hallani Cristiano Ronaldo humanitárius, jótékony oldaláról, függetlenül attól, hogy a Save the Children és az Unicef nagyköveteként is tevékenykedik. A 37 éves portugál nem szereti nagydobra verni az ilyen akcióit, inkább a diszkrét megoldások híve. Ugyanakkor Törökországot és Szíriát ért trauma, amelyet az országok lakosainak kellett megélni a komoly károkkal és rengetek áldozattal járó földrengés miatt. A tragikus esemény cselekvésre buzdította az ötszörös aranylabdást és jelentős segéllyel igyekezett támogatni a rászorulókat.
Külföldi futball