Musorujsag
Élő Eredmények

Nagelsmann síelés közben tudta meg, hogy kirúgja a Bayern München

Nagelsmann síelés közben tudta meg, hogy kirúgja a Bayern München

m4sport.hu
Csütörtök este villámcsapásként érkezett a német és nemzetközi sajtóban is tényként közölt információ: a Bayern München meneszti Julian Nagelsmann vezetőedzőt, akit Thomas Tuchel vált a német rekordbajnok kispadján.

A hivatalos bejelentésre még várni kell, értesülések szerint péntekig. Alább összeszedtünk klubhoz közel álló újságírók Twitteren közölt információit az edzőváltással kapcsolatban:

• Csütörtök estig sem a játékosok, sem pedig Nageslmann nem tudott a menesztésről.
• Nagelsmannt különösen meglepte a hír, amit ráadásul síelés közben kapott, háromnapos szabadságát töltötte Ausztriában.
• A Bayern vezetői úgy érezték, a Bundesligában csak idén elhullajtott 10 pont és a második helyezés főként a vezetőedző hibája és felelőssége.
• Úgy érezték, a triplázás lehetősége veszélyben forog és cselekedniük kell, még a szezont meghatározó rangadók előtt: a bajnokságban a Dortmund, a BL-ben a Manchester City következik.
• Emellett pedig úgy érezték, most van az utolsó lehetőségük megszerezni Thomas Tuchelt, akit már évekkel ezelőtt kinéztek maguknak és szeptember óta nincs csapata, de több topklub, például a Real Madrid és a Tottenham is érdeklődik iránta.

Julian Nagelsmann megszerzése és elküldése a hírek szerint összesen 65 millió eurójába kerül majd a Bayernnek: 2021-ben 25 millió euróért vásárolták ki a lipcsei szerződéséből, ezt követően ötéves megállapodást kötöttek, az ebben megállapított fizetést, teljes egészében ki kell majd fizetni a távozó trénernek.

A 35 esztendős Nagelsmann összesen 84 tétmeccsen vezette a Bayernt, a 2021/2022-es szezonban Bundesligát nyert a csapattal, valamint az elmúlt két idényben kétszer is bezsebelte a Német Szuperkupát.

Borítókép: epa10427462 Munich's head coach Julian Nagelsmann reacts during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and 1. FC Cologne in Munich, Germany, 24 January 2023. EPA/ANNA SZILAGY (ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video.)

További tartalmak