Musorujsag
Élő Eredmények

A szerbek hozták a kötelezőt, csoportunkban simán verték Litvániát

A szerbek hozták a kötelezőt, csoportunkban simán verték Litvániát

m4sport.hu
Az Európa-bajnoki selejtezősorozat G csoportjában - amelyben a Marco Rossi vezette magyar válogatott is szerepel - Szerbia nemzeti csapata magabiztosan verte Litvániát 2-0-ra Dusan Tadic és Dusan Vlahovic góljával, ezzel a csoport élére állt.

Már az mérkőzés elején látszott, hogy a hazaiak nem akarnak semmit a véletlenre bízni és komoly rohamokkal kezdtek, a vendég litvánok viszont állták a sarat, olykor a szerencsével sem álltak hadilábon az első negyedórában.

A 16. percben viszont már nem tudták megállítani a lendületes szerbeket: egy szép támadás végén Kostic ment el a baloldalon, aki tökletesen tálalt az Ajax játékmestere, Dusan Tadic elé, aki 12 méterről nem hibázott.

A gól megnyugtatta a hazaiakat, akik változatlanul mezőnyfölényben játszottak, de kevésbé veszélyesen, a szünetre 1-0-val vonultak a csapatok.

Fordulás után hamar bebiztosította győzelmét Szerbia: az 53. percben Tadic ezúttal előkészítő volt, aki meglátta az ötösön szinte egyedül álló Vlahovicot, a Juventus támadója kíméletlenül élt az alkalommal, ellőtte a labdát a kapus feje fölött.

A folytatásban jelentősen visszavett az iramból a hazai válogatott, amely így is növelhette volna előnyét, ugyanakkor a litvánok is bátrabbá váltak, többször megdolgoztatták Milinkovic-Savicsot.

Az eredmény viszont már nem változott, Szerbia 2-0-ás győzelemmel kezdte az Eb-selejtezőt.

Mivel a játéknap másik mérkőzésén a G csoportban Montenegró Bulgáriában nyert 1-0-ra. Tadicét álltak a tabella élére.

A magyar válogatott szabadnapos volt, hétfőn mutatkozik be a bolgárokat fogadva a Puskás Arénában, a mérkőzést az M4 Sport/m4sport.hu élőben közvetíti 20:45-kor.

Aznap rendezik a csoportból a Montenegró-Szerbia összecsapást.

Borítókép: Belgrád, 2023. március 24. A szerb Dusan Tadic (b) és a litván Domantas Simkus a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők G csoportjában játszott Szerbia-Litvánia mérkőzésen Belgrádban 2023. március 24-én. MTI/AP/Darko Vojinovic

További tartalmak