Musorujsag
Élő Eredmények

Először ismerte el a brazil szövetség, hogy Ancelottit nézték ki szövetségi kapitánynak

Először ismerte el a brazil szövetség, hogy Ancelottit nézték ki szövetségi kapitánynak

MTI
Ednaldo Rodrigues, a Brazil Labdarúgó Szövetség (CBF) elnöke azt szeretné, hogy Carlo Ancelotti legyen a válogatott következő szövetségi kapitánya.

Ancelotti brazíliai szerepvállalásáról hónapok óta lehet olvasni, a felek azonban eddig cáfolták a megállapodást, legutóbb februárban. Rodrigues azonban most elismerte, hogy a 63 éves olasz edző az első számú jelöltjük a posztra, de hangsúlyozta, nagyon ügyelnek a szabályok betartására, hiszen Ancelotti szerződése jövő nyárig szól a Real Madridnál. Az elnök hozzátette, hivatalosan egyelőre nem vették fel a kapcsolatot az edzővel vagy a menedzserével, ahogyan más edzővel sem, de április közepén megkezdik a tárgyalásokat a jelöltekkel és legkésőbb május végén szeretnék bejelenteni az új kapitányt.

„Nagyon etikusan fogunk eljárni, és tiszteletben tartjuk az élő szerződéseket. Nagyon tiszteljük azt a munkát is, amelyet az edzők és a klubok végeznek, bármilyen megkeresés tiszteletlenség lenne az érintett klub elnökével szemben” – mondta a CBF elnöke.

A válogatott előző szakvezetője, Adenor Leonardo Bacchi, közismertebb nevén Tite a katari világbajnokság után távozott posztjáról, ahol az előzetesen legnagyobb favoritnak tartott Selecao kikapott a horvátoktól a negyeddöntőben. Február közepe óta – ideiglenes megbízatással – Ramon Menezes irányítja a nemzeti együttest, aki egy Marokkótól elszenvedett vereséggel debütált.

„Ancelottit egyöntetűen tisztelik a játékosok. Nemcsak Ronaldo Nazario vagy Vinicius Junior, hanem mindazok, akik nála játszottak. Sőt, nem csak a játékosok kedvence, de úgy tűnik, a szurkolóké is, mert bárhová megyek Brazíliában, minden stadionban ő az első, akiről a drukkerek kérdeznek” – mesélte Rodrigues.

Hozzáfűzte, nagyon szeretetteljesen beszélnek az olasz mesterről, elismerve a pályafutása során végzett példamutató munkáját.

Az elnök leszögezte, olyan edzőre van szükségük, akit a játékosok tisztelnek és csodálnak. Mint kiderült, a jelöltek között van Jose Mourinho, az AS Roma, Jorge Jesus, a Fenerbahce és Fernando Diniz, a Fluminense vezetőedzője is.

Borítókép: Carlo Ancelotti (Fotó: EPA/Juanjo Martin)

További tartalmak