Musorujsag
Élő Eredmények

A PSG elnöke szerint a magyar labdarúgás szerencsés, hogy van egy Lőw Zsoltja

A PSG elnöke szerint a magyar labdarúgás szerencsés, hogy van egy Lőw Zsoltja

m4sport.hu
Nasszer al-Kelaifi, a Paris Saint-Germain elnöke – aki az európai klubokat tömörítő szervezet (ECA) közgyűlésén tartózkodott Budapesten – az M1-nek szót ejtett a Thomas Tuchel mellett Bayern Münchenhez kerülő Lőw Zsoltról is.

 

Mint ismert, Thomas Tuchel kinevezése után nem sokkal a Bayern München a hivatalos honlapján megerősítette, hogy a német szakember stábjában Lőw Zsolt is helyet kap majd.

Ennek kapcsán az M1 megkérdezte a budapesti ECA-közgyűlésen tartózkodó PSG-elnököt, Nasszer al-Kelaifit, mi a véleménye Lőwről, aki 2018 és 2020 között épp a francia alakulatnál dolgozott Tuchel mellett.

„Lőw Zsolt nem csak nagyszerű másodedző, hanem fantasztikus ember is, aki ráadásul nagyon okos. Amikor Thomas Tuchelt szerződtettük, Zsolt még a Salzburgnál tevékenykedett, és emlékszem, nem kevés pénzt kellett fizetnünk azért, hogy nálunk legyen másodedző. De bíztunk benne, mert fantasztikus szakember, nagy érték volt számunkra. Úgy gondolom, a magyar labdarúgás szerencsés, hogy van egy Lőw Zsoltja.”

A Tuchel, Lőw páros két bajnoki címet, egy Francia Kupát, két Francia Szuperkupát és egy Ligakupát nyert a Paris Saint-Germainnel, amely a 2019–2020-as Bajnokok Ligája-kiírásban a döntőig menetelt, ahol aztán épp a Bayern München állította meg (1–0).

 

Borítókép: EPA/Susan Vera / POOL

További tartalmak