Musorujsag
Élő Eredmények

Messi életnagyságú szobrot kapott, Maradona és Pelé mellé kerül a dél-amerikai szövetségnél

Messi életnagyságú szobrot kapott, Maradona és Pelé mellé kerül a dél-amerikai szövetségnél

MTI
Életnagyságú szobrot kapott Lionel Messi, az argentinok hétszeres aranylabdás és friss világbajnok sztárfutballistája a dél-amerikai konföderáció (CONMEBOL) paraguayi központjában található múzeumban.

A hétfői leleplezésen részt vett a 35 éves támadó is, aki a vb-trófea másolatával pózolt a róla mintázott szobor mellett, mely Diego Maradonáé és Peléé mellé kerül majd a múzeumban.

Messi vezérletével az argentin válogatott a 2021-es Copa America-diadal után, 36 év szünetet követően nyert újra világbajnokságot tavaly decemberben, Katarban.

„Álmodni sem mertem erről soha, még csak nem is gondoltam rá. Egyszerűen csak élvezni akartam, amit gyerekkorom óta imádok – mondta Messi. – Hosszú utam volt, sok különböző döntéssel, vereséggel, de mindig csak előre néztem, és ez a legfontosabb. Küzdeni az álmaidért, élvezni a játékot, és bármit elérhetsz.”

Vasárnap az argentin válogatott Buenos Aires-i Casa de Ezeizában található edzőközpontját nevezték el Messiről, aki múlt csütörtökön, a Panama ellen 2-0-ra megnyert barátságos mérkőzésen szerezte meg pályafutása 800. gólját.

Borítókép: EPA/Ruben Pena

További tartalmak