Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: összetűztek a spanyol rendőrök és a perui válogatott játékosai Madridban

Videó: összetűztek a spanyol rendőrök és a perui válogatott játékosai Madridban

MTI
Összetűzésbe keveredtek a perui válogatott labdarúgói a spanyol rendőrökkel a csapat madridi szállása előtt hétfőn este.

A dél-amerikai együttes kedden Marokkóval vív barátságos mérkőzést a Metropolitano Stadionban, ezért tartózkodik a spanyol fővárosban.

A közösségi médiában közölt felvételeken az látható, hogy a perui játékosok a hotel előtt nézik az éneklő szurkolókat, miközben az egyik futballistát hátralöki egy rendfenntartó. Ezt követően tört ki a dulakodás, amelybe bekapcsolódott a perui stáb és több rendőr is.

A verekedés miatt Pedro Gallese kapust rövid időre – vádemelés nélkül – őrizetbe vették, és kihallgatták. Az ügyben a perui külügyminisztérium felvilágosítást kért a spanyol hatóságoktól. A válogatott vezetői jelezték, hogy mindenben együttműködnek, és arra kérték a szurkolóikat, hogy tartózkodjanak az erőszakos cselekményektől.

A madridi meccshez kapcsolódó hír, hogy a marokkióiak szálláshelyén egy spanyol pincért őrizetbe vettek, mert előbb szelfiket készített a játékosokkal, majd a posztolt képekhez rasszista sértéseket írt.

Borítókép: A perui válogatott edzése Madridban (Fotó: EPA/Rodrigo Jimenez)

További tartalmak