Musorujsag
Élő Eredmények

A Freiburg edzője berágott Sallai Roland apjára: Nem tehetünk róla, hogy olyanok a szüleink, amilyenek

A Freiburg edzője berágott Sallai Roland apjára: Nem tehetünk róla, hogy olyanok a szüleink, amilyenek

m4sport.hu
Kiverte a biztosítékot Freiburgban, illetve a Bundesliga 4. helyén álló csapat vezetőedzőjénél Sallai Roland édesapjának minapi nyilatkozata.

Christian Streich a Sport Bildnek beszélt a 40-szeres magyar válogatott támadóról, pontosabban nem is csak róla, hanem édesapjáról, Sallai Tiborról, aki egy magyar lapnak fogalmazott úgy a napokban: Streich tudja, hogy – a Lazióval hírbe hozott – fia nyáron várhatóan az olasz bajnokságba szerződik, ezért nem kapott lehetőséget tőle az utóbbi időben.

„Sallai apja azt pletykálta, hogy szándékosan nem játszattam a fiát az utóbbi két meccsen, mert állítólag ajánlata van a Laziótól, és én nem szeretném, hogy a pályán bizonyítson és jól játsszon – ismertette a helyzetet Streich, majd ironizálva folytatta. – De jó lenne, ha ott tartanánk, hogy ha egy Lazio, vagy egy Manchester City érdeklődik valamelyik játékosunk iránt, akkor már nem is játszatjuk őt. Jó lenne, ha megengedhetnénk ezt magunknak, és nem függnénk többé a játékoseladásokból befolyó pénztől”idézi a Sport Bild a vezetőedzőt, aki leszögezte, nem neheztel a 25 éves játékosra, aki állítólag csütörtökön reggel megkereste a mestert, hogy tisztázza a helyzetet.

„Nem tehetünk róla, hogy olyan szüleink vannak, amilyenek. Rolandot semmilyen kritika nem érheti ez ügyben, és ezt neki is megmondtam. Mégis mit kellene tennie? Azért került ilyen helyzetbe, mert ez az úr úgy gondolja, hogy ilyesmiket kell mondania. Még csak nem is ismerem, sosem találkoztunk. Nem is értem, hogyan lehet valakit ilyen fura pletykával ekkora nyomás alá helyezni. Roland épp azért bírja továbbra is a támogatásomat, mert elképesztő nyomás nehezedik rá.”

A lap szerint Freiburgban úgy érzik, Sallait egy ideje rossz tanácsokkal látják el. Állítólag klubváltási szándékáról is tudnak a csapatnál a tél átigazolási időszak, illetve háromszori tanácsadóváltása óta.

Streich mellesleg nem tagadta, hogy az utóbbi időszakban nincs megelégedve Sallai edzésmunkájával és a hozzáállásával.

„Nem volt túl jó az utóbbi meccseken, és az edzéseken sem, nem győzött meg, hogy több játékpercet érdemel. Nem véletlenül játsszanak annyit olyan játékosok, mint például Grifo, Gregoritsch, Doan, vagy Höler: egyszerűen jobban teljesítenek és jobb hangulatban is vannak – magyarázta. – Attól, hogy valaki nem játszik, még elvárom, hogy a következő edzésen kifogástalan legyen a hozzáállása. Megértem, ha feldúlt valaki. De ha az edzésteljesítménye nem a tőle telhető legjobb, akkor nincs keresnivalója a pályán. Én így látom a helyzetet” – zárta sorait az 57 éves német szakember.

Sallai Roland 18 mérkőzésen lépett pályára eddig az idény során a Freiburg első csapatában, egy gól és egy gólpassz fűződik a nevéhez, igaz ősszel egy csúnya sérülés is hátráltatta. A Leverkusen elleni, idegenbeli bajnokin egy ütközés során eltört az arccsontja, ami miatt kés alá is kellett feküdnie, a műtétjét elvégző orvos szerint millimétereken múlt, hogy nem vakult meg.

Borítókép: Christian Streich (Fotó: EPA/Alessandro Di Marco)

További tartalmak