Musorujsag
Élő Eredmények

A magyar negyedosztályból került a válogatottba a debreceni egyetemista

A magyar negyedosztályból került a válogatottba a debreceni egyetemista

m4sport.hu
Meghívták a pakisztáni labdarúgó-válogatott keretébe a megyei első osztályban szereplő DASE játékosát, Hamza Khant.

A Nemzeti Sport szemlézte a dehir.hu cikkét, amely beszámolt Hamza Khan történetéről,. A védő heti háromszor edz a DEAC műfüves pályáján a DASE megyei egyes labdarúgócsapatával. Az együttest javarészt hazai és külföldi egyetemisták alkotják, néhány utánpótlás játékossal kiegészülve. A Debreceni Egyetem gazdálkodás és menedzsment szakára járó pakisztáni játékost meghívták hazája válogatottjának márciusi edzőtáborába.

„Edzőtáborban lehettem válogatott játékosokkal és rengeteget tanulhattam a társaktól és az edzőtől is. Nagyon hasznos volt az ott eltöltött idő. Mindig csapatjátékosnak tartottam magam, de bekerülni a keretbe és a nemzeti csapat sikeréért dolgozni egészen más, fantasztikus érzés volt” – idézi a lap Hamza Khant, aki végül nem került be a 23-as keretbe.

A védő második éve tagja a DASE csapatának, korábban játszott a pakisztáni élvonalban, fiatalabb korábban pedig Angliában és Üzbegisztánban nevelkedett. Legközelebb szeretne bekerülni a pakisztáni válogatott szűkített keretébe is, klubszinten pedig abban bízik, hogy bemutatkozhat a DEAC NB III-as együttesében is.

Borítókép: Hamza Khan (Fotó: deac.hu)

További tartalmak