Musorujsag
Élő Eredmények

Hogy húztuk az időt? Még szép! – a skótok középpályása csak nevetett Rodri kritikáin

Hogy húztuk az időt? Még szép! – a skótok középpályása csak nevetett Rodri kritikáin

m4sport.hu
Igen, a fű kicsit magas volt, a pálya kicsit saras, de ez itt Skócia, nem Spanyolország. Ez a hazai pálya előnye – reagált az 54-szeres skót válogatott John McGinn a spanyol Rodri siralmaira, aki a kétgólos hazai győzelmet hozó Skócia-Spanyolország Eb-selejtező után kifogásolta a házigazdák harcmodorát és a glasgow-i pálya minőségét.

„Ők így játszanak. Az én szememben ez kicsit mocskos. Folyamatosan húzzák az időt, provokálnak, esnek-kelnek. Számomra ez nem futball”fakadt ki a skótokra a keddi Eb-selejtezőt követően Rodri, aki a mérkőzés helyszínéül szolgáló Hampden Park gyepminősége kapcsán is odaszúrt egyet. „A fű állapota nem lehet mentség számunkra. Nekik ilyen lehetőségeik vannak” – mondta lesajnálóan.

Aki úgy gondolta, a skótok – a három ponttal a zsebükben és egy szép nagy skalppal az övükön – majd csak nevetnek a Manchester City játékosának kritikáin, jól hitte.

John McGinn, az Aston Villa 54-szeres skót válogatott középpályása – aki 81 percet töltött a pályán kedden – legalábbis megmosolyogta, mikor Rodri szavairól kérdezték a Football Dailynél.

„Persze, láttam őket – reagált a kérdésre, hogy eljutottak-e hozzá a játékukat és a körülményeket illető kritikák. – Nem sok mindent tudok rá mondani. Ha bárki azt várja tőlünk, hogy belemegyünk egy 90 perces tiki-taka párbajba Spanyolország ellen, úgy, hogy közben még győzelmet is vár tőlünk, akkor ki kell ábrándítsam.” 

„Kicsit belátóbbnak kéne lenni, és felismerni, hogy nekünk az volt a dolgunk, hogy megtaláljuk a módját a spanyolok legyőzésének. És ez sikerült. Igen, a fű kicsit magas volt, a pálya kicsit saras, de ez itt Skócia, nem Spanyolország. Ez a hazai pálya előnye. Jól és éretten játszottunk. Hogy húztuk az időt? Még szép! Az elejétől kezdve győzelemre álltunk. Hogy dobáltuk magunkat? Nem, illetve csak annyira, mint a spanyol játékosok is. Szóval nem értek egyet” – így McGinn.

Borítókép: EPA/Robert Perry

További tartalmak