Musorujsag
Élő Eredmények

Az UEFA-elnök Messit kritizálja, amiért nem állította le "primitív" csapattársát a vb-n

Az UEFA-elnök Messit kritizálja, amiért nem állította le "primitív" csapattársát a vb-n

m4sport.hu
Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke kérdőre vonta Lionel Messit, a világbajnok argentinok csapatkapitányaként, miért nem figyelmeztette a csapat kapusát, Emiliano Martínezt, aki a franciák elleni világbajnoki döntőben meglátása szerint nem egyszer túlment a sportszerűség határain. A szlovén sportvezető nem érti, Messi a kapitányi karszalag birtokában, tudva, mi a kötelessége vezérként, miért nem vette a fáradtságot, hogy észhez térítse túlpörgött honfitársát.

„Nem értem, hogy mi oka volt Emiliano Martíneznek gúnyolódni Kylian Mbappéval. Messinek kötelessége lett volna szólni neki, hogy tisztelje ellenfelét. Ez nem csupán sportszerűtlen cselekedet volt, de egyenesen primitív. Cseppet sem tetszett” – nyilatkozta a spanyol Mundo Deportívónak az európai szövetség első embere.

Emiliano Martínez és Emmanuel vigasztalja Kylian Mbappét a vb-döntő után (Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel)

Felvetése azért sem alaptalan, mert Messi és Kylian Mbappé csapattársak a Paris Saint-Germainben.

Borítókép: Enzo Fernandez a legjobb fiatal játékosnak, Lionel Messi a legjobb játékosnak, Emiliano Martinez a legjobb kapusnak, Kylian Mbappé pedig a gólkirálynak járó díjjal a katar vb-n (Fotó: EPA/Friedemann Vogel)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A vb óta először szólalt meg Messi, aki megbánta tetteit
Az argentin labdarúgó-válogatottal pályafutása csúcsaként decemberben világbajnok Lionel Messi már megbánta azokat a cselekedeteket és kijelentéseket, amelyeket tett és mondott a katari torna hollandokkal szemben tizenegyespárbajban megnyert negyeddöntős mérkőzése után. A hétszeres aranylabdás világsztár a vb-diadal óta először adott interjút, és a Buenos Aires-i Urbana Play rádióban beszélt arról, hogy mit mutatott Louis van Gaalnak, a hollandok szövetségi kapitányának, valamint a rivális csatárát, Wout Weghorstot inzultáló kijelentéséről is.
Külföldi futball