Musorujsag
Élő Eredmények

Lamparddal sem ment: a Chelsea kikapott a Wolves otthonában

Lamparddal sem ment: a Chelsea kikapott a Wolves otthonában

MTI
A harmadik helyen álló Newcastle United a Brentford vendégeként, az ötödik Tottenham Hotspur pedig otthon, a Brighton felett aratott 2-1-es győzelmet az angol labdarúgó-bajnokság 30. fordulójának szombati játéknapján, melyen az edzőváltáson átesett Chelsea egygólos vereséget szenvedett Wolverhamptonban.

A Newcastle a félidőben egygólos hátrányban volt, s onnan fordította meg a meccset. A hazaiaknál Ivan Toney az első félidőben előbb lesgólt szerzett, majd büntetőt hibázott, aztán közvetlen a szünet előtt már nem rontott a tizenegyespontról. Érdekesség, hogy a 27 éves csatár 2018 októbere óta először hagyott ki büntetőt a rendes játékidőben, sorozatban 24 sikeres tizenegyes után.

Paprikás hangulatú találkozón nyert a Tottenham, amelynek győztes gólját az angol válogatott Harry Kane szerezte a 79. percben. Húsz perccel korábban, mind a Spurs megbízott, mind pedig a Brigthon vezetőedzőjét piros lappal kiállította a játékvezető. Az esetet megelőzte, hogy a Brighton gólját videobírós ellenőrzés után kezezés miatt érvénytelenítették.

A Frank Lampardot újra vezetőedzőnek felkérő Chelsea nem tudta legyőzni idegenben a kiesés elkerüléséért harcoló Wolverhamptont, amely 1-0-ra nyert, az észak-londoni Kékek pedig immár egymás után negyedik bajnokijukon maradtak nyeretlenek.

A Manchester United 2-0-ra legyőzte otthon a bennmaradásért küzdő Evertont az angol labdarúgó-bajnokság 30. fordulójának szombati nyitómérkőzésén.

Premier League, 30. forduló:

Tottenham Hotspur-Brighton 2-1 (1-1)

Brentford-Newcastle United 1-2 (1-0)

Leicester City-Bournemouth 0-1 (0-1)

Aston Villa-Nottingham Forest 2-0 (0-0)

Wolverhampton Wanderers-Chelsea 1-0 (1-0)

Fulham-West Ham United 0-1 (0-1)

később:

Southampton-Manchester City 18.30

korábban:

Manchester United-Everton 2-0 (1-0)

vasárnap játsszák:

Leeds United-Crystal Palace 15.00

Liverpool-Arsenal 17.30

Borítókép: Frank Lampard (Fotó: EPA/Peter Powell)

További tartalmak