Musorujsag
Élő Eredmények

Az Arsenal svájci középpályására verik, hogy a Liverpool felállt 0-2-ről

Az Arsenal svájci középpályására verik, hogy a Liverpool felállt 0-2-ről

m4sport.hu
Vasárnap az Arsenal 28 perc elteltével már 2-0-ra vezetett az Anfield Roadon, végül a Liverpoolnak, szurkolói hathatós segítségével sikerült egyenlítenie, a hajrában akár a győzelmet is megszerezhette volna. Angliában sokan úgy vélik, hogy a Vörösök feltámadását az Ágyúsok svájci középpályásának, Granit Xhakának felelőtlen viselkedése is segítette.

Huszonnyolc perc telt el a Liverpool-Arsenal mérkőzésből a Premier League 30. fordulójában, amikor úgy nézett ki, hogy két brazilja, Gabriel Martinelli és Gabriel Jesus góljával a londoniak padlóra küldték a hazaiakat és kényelmesen behúzzák a mérkőzést, illetve a velejáró 3 pontot.

A 40. percben viszont egy olyan esemény történt a pályán, amelyről több szakember is úgy gondolja, hogy fordulópont volt a mérkőzésen: a vendégek svájci középpályása, Granit Xhaka összetűzésbe került a liverpooli szurkolók egyik nagy kedvencével, Trent Alexander-Arnolddal.

Sokan állítják, hogy a letargikus hangulatba került közönséget feltüzelte az eset, egy emberként álltak a játékos és csapatuk mögé, kis híján győzelembe kergették az addig szenvedő Vörösöket.

Alig telt a két perc, Szalah szépített, fordulás után pedig egy teljesen más csapatot küldött pályára Jürgen Klopp, amely teljesen a kapujához nyomta ellenfelét. Az egyiptomi a gólja után kihagyott egy büntetőt de a hajrában Firminónak sikerült egalizálni. A brazil fejese után az Arsenal elsősorban kapusának, Aaron Ramsdale-nek köszönheti, hogy legalább az egy pontot sikerült megmenteni.

„Nem akarok egyenesen Xhakára mutogatni, de létezik egy szabály, amit be kell tartani, amikor itt játszol. Ha nem tartod be, az nem segít. Amikor ez a közönség alszik, nem ébresztheted fel. Hagyd, hogy csak ellegyenek. Xhaka viszont felébresztette őket” – állította a meccs szakkommentátoraként ténykedő egykori Manchester United-legenda, Gary Neville.

Az ugyancsak szakkommentátorként dolgozó Chris Sutton (Celtic, Chelsea, Blackburn, Norwich, Aston Villa) is hasonlóképpen látta az esetet.

„A Liverpool bealudt. 2-0-ás hátrányban voltak és semmit nem tettek, amivel szurkolásra bírhatták volna a nézőket. Aztán Xhaka felébresztette őket. Ostoba módon. Azzal, hogy belekötött Trent Alexander Arnoldba felbosszantotta az Anfield közönségét” – vélte az angol válogatottat is megjárt 50 éves kommentátor.

„Te meg mi a jó fenét csinálsz? Ez mekkora baromság Xhakától?” – hördült fel az esetet látva a Sky Sports szakkommentátora, Jamie Carragher, aki egész pályafutását Liverpool-mezben játszotta végig.

A meccs után a londoniak edzőjét, Mikel Artetát is megkérdezték, vajon fordulópontnak látta-e a Xhaka – Alexander-Arnold összetűzést?

„Nem tudom, hogy így van-e. Az eset után is volt egy nagy lehetőségünk. Ha azt belőjük és 3-0 az eredmény, jó eséllyel a közönség sem éled fel ennyire, de rögtön utána ők szereztek gólt. Az mindenképpen sorsdöntő pillanat volt. Történt, ami történt, a leckét megkaptuk az utolsó 30 percben” – mondta az Arsenalt irányító spanyol szakember.

A perpatvar liverpooli főszereplője is úgy gondolja, hogy befolyással bírhatott Xhaka viselkedése.

„Azt gondolom, hogy az ilyen típusú mérkőzéseken az ilyen olaj lehet a tűzre, de nincs ezzel semmi baj. Ez is mutatta, milyen intenzíven vetették bele magukat a meccsbe a játékosok. Minkét csapat a győzelemért hajtott” – nyilatkozta a meccset közvetítő angol tévének a Pool szélsője.

Borítókép: Granit Xhaka és Trent Alexander-Arnold (Forrás: Sky Sports)

További tartalmak