Musorujsag
Élő Eredmények

Tuchel dühöngött a Bayern edzésén, Lőw Zsolt támasztékát is kettétörte

Tuchel dühöngött a Bayern edzésén, Lőw Zsolt támasztékát is kettétörte

m4sport.hu
Egy szlalomrúdon vezette le indulatait Thomas Tuchel vezetőedző a Bayern München csütörtöki edzésén.

A Bild – fotókat is tartalmazó – beszámolója szerint a német tréner az edzés végén két asszisztensével, Lőw Zsolttal és Arno Michelsszel beszélgetett, meglehetősen feszültnek tűnt, amikor hirtelen megragadta az egyik szlalomrudat, amelyen előtte magyar segítője támaszkodott, és a térdével kettétörte – a német lap beszámolója szerint kétszeri próbálkozás után. A tönkretett eszközt aztán Michels vitte el kidobni.

A feszültség nem teljesen indokolatlan a német rekordbajnoknál, Tuchel érkezése óta a csapat kiesett a Bajnokok Ligájából és a Német Kupából, a bajnokságban pedig visszaesett a második helyre, a Dortmund egy ponttal vezet a bajor klub előtt.

A Bild szerint a csütörtöki tréninget a vezetőedző többször is megszakította, mert elégedetlen volt játékosai edzésmunkájával, de maguk a futballisták is többször morogtak, Lőw Zsolt pedig Daley Blinddel keveredett vitába.

Az eseményeket a pálya széléről követte Oliver Kahn a bajor együttes vezérigazgatója is, ő sem tűnt túlságosan elégedettnek, sokat gesztikulált, Tuchel rúdtöréses kirohanása után pedig bement az irodájába.

Hasan Salihamidzic sportigazgató egy emeleti ablakból nézte az edzést, amelyen a Bild szerint Leroy Sané meglehetősen kedvetlenül dolgozott: a bemelegítés során egyszerűen kihagyta az átugrandó nagyobb akadályokat és megkerülte őket, a sprinteket sem végezte teljes erőbedobással, Tuchel mondandóját a csapattól külön hallgatta, a gyakorlatok között pedig egy labdán ücsörgött rosszkedvűen.

A csütörtöki Bayern-edzésen egyéb érdekes dolog is történt, Ryan Gravenberch ugyanis egyszercsak alsónadrágra vetkőzött: a hollandnak melege volt a hosszúnadrágban, úgyhogy gyorsan hoztak neki egy rövidet.

A Bayern München vasárnap 15:30-tól a Dárdai Pál irányításával a kiesés ellen küzdő Herthát fogadja a Bundesliga 30. fordulójában.

Borítókép: Thomas Tuchel (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Lőw Zsolt: Tisztában voltunk vele, hogy kritikus periódusban érkezünk a Bayern Münchenhez
Szinte napra pontosan egy hónapja hívják Thomas Tuchelnek a Bayern München vezetőedzőjét, akinek a PSG és a Chelsea után ezúttal is Lőw Zsolt az egyik segítője. A magyar szakember az M4 Sportnak adott exkluzív interjúban beszélt a londoni időszak lezárása óta eltelt hónapokról, a Bayern ajánlatának elfogadásáról és a két legnehezebb kihívásról, ami meghatározza az elképesztő mennyiségű munkával teli mindennapjait.
Külföldi futball