Musorujsag
Élő Eredmények

Kerkezék Londonban: jön a Konferencia-liga elődöntőjének odavágója

Kerkezék Londonban: jön a Konferencia-liga elődöntőjének odavágója

MTI
A West Ham Uniteden keresztül vezet az út a labdarúgó Konferencia-liga fináléjába a magyar válogatott Kerkez Milost is foglalkoztató AZ Alkmaar számára, amely csütörtökön Londonban kezdi elődöntős párharcát az angol együttessel szemben.

A West Hamnek a Premier League-ben a bennmaradásért kellett harcolnia az utóbbi időszakban, s bár matematikailag még nem biztosított az élvonalbeli tagság meghosszabbítása, a Manchester United vasárnapi legyőzésével nagy lépést tettek David Moyes vezetőedző tanítványai afelé, hogy elkerüljék a kiesést.

Az Alkmaar március közepétől április közepéig kisebb hullámvölgybe került, négy tétmeccséből egyet sem nyert meg, utána viszont a Kl negyeddöntőjében kétgólos hátrányból állt fel a belga Anderlechttel szemben, majd tizenegyespárbajban a továbbjutást is kiharcolta. Kerkezék emellett két bajnokit is simán nyertek, legutóbb pedig gól nélküli döntetlennel zártak a harmadik helyen álló Ajax vendégeként, így három fordulóval a zárás előtt a negyedik, európai kupaszereplést érő pozíciót foglalják el a tabellán.

A Konferencia-ligában mindkét együttes csoportelsőként jutott tovább és lett ezzel automatikusan nyolcaddöntős, majd szépen menetelt a legjobb négy közé. Az Alkmaar előbb a Laziót búcsúztatta kettős győzelemmel, majd az Anderlechtet ejtette ki, míg a West Ham nagyon magabiztosan, kettős sikerrel és 6-0-s összesített eredménnyel lépett át az AEK Larnacán – Gyurcsó Ádám és Nikolics Nemanja csapatán -, aztán a belga Genttel szemben ment tovább az idegenbeli 1-1 után otthon aratott 4-1-es győzelemnek köszönhetően.

Kapcsolódó tartalom

A West Ham és az Alkmaar korábban még soha nem találkozott egymással, hazai pályán pedig előzetesen valamivel esélyesebbnek tűnik a londoni alakulat, melynek tagjai közül sérülés miatt várhatóan hárman kénytelenek kihagyni a csütörtöki találkozót. Sárga lapjai miatt ezen a meccsen biztosan nem léphet pályára Kerkez, akire viszont a visszavágón nagy szüksége lehet az Alkmaarnak, a magyar válogatott védő ugyanis már az Anderlecht elleni visszavágón is tevékenyen hozzájárult az egyenlítéshez és a továbbjutáshoz.

A másik elődöntős párharcban Fiorentina-Basel összecsapást rendeznek csütörtök este, és a szakértők előzetes várakozása szerint ennek a párosításnak a firenzeiek az esélyesei. A két együttes 2015-ben, az Európa-ligában azonos csoportban szerepelt, akkor Olaszországban 2-1-es svájci diadal született, Bázelben pedig 2-2-re végeztek a felek.

Mindkét csütörtöki meccs 21 órakor kezdődik.

A visszavágókat jövő csütörtökön játsszák, a döntőre pedig június 7-én, Prágában kerül majd sor.

Borítókép: Kerkez Milos (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari)

További tartalmak