Musorujsag
Élő Eredmények

A La Liga elnöke szerint Busquets távozása még jól is jön a Barcelonának Messi visszacsábítása miatt

A La Liga elnöke szerint Busquets távozása még jól is jön a Barcelonának Messi visszacsábítása miatt

m4sport.hu
Javier Tebas, a spanyol labdarúgó La Liga elnöke úgy véli, a Barcelona számára még jól is jön Sergio Busquets távozása.

 

A gránátvörös-kékek szerdán jelentették be a hivatalos honlapjukon, hogy ikonjuk, a 34 éves Sergio Busquets a szezon végén nem hosszabbítja meg a szerződését a klubbal, ennek értelmében távozik a Barcelonától.

A 34 éves, világ- és Európa-bajnok futballista 2005-ben csatlakozott a katalán együtteshez, majd három évvel később mutatkozhatott be az első csapatban, amelyben 718 alkalommal lépett pályára, ezzel harmadik az örökrangsorban. Az utóbbi két évben Busquets vette át a csapatkapitányi szerepet.

A 143-szoros spanyol válogatott középpályás nyolc bajnoki címet, hét-hét Spanyol Kupa- és Spanyol Szuperkupa-győzelmet, három Bajnokok Ligája-diadalt ünnepelhetett, háromszor nyert Európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot a Barcelonával.

Kapcsolódó tartalom

A középpályás búcsújával kapcsolatban most Javier Tebas, a La Liga elnöke is megszólalt: a sportvezető szerint a katalánoknak sokat segíthet ez a lépés.

„Busquets távozása jelentheti az út kezdetét affelé, hogy Lionel Messi visszatérhessen. Ám ahhoz, hogy ez teljesüljön, még sok teendője lesz a vezetőségnek. Nem én adok nekik zöld utat, erről majd a gazdasági ellenőrzés fog dönteni” – idézi Tebast a Mundo Deportivo.

Mint ismert, Messi állítólag elhagyja a Paris Saint-Germaint a szezon végén, a spanyol sportsajtó szerint pedig nagy valószínűséggel visszatér egykori sikerei színhelyére – igen ám, de mivel a Barcelona jelenleg is pénzügyi gondokkal küszködik, előbb ezeket meg kell oldania, hogy szerződtethesse, majd regisztrálhassa az argentin legendát a keretébe.

 

Borítókép: EPA/Toni Albir

További tartalmak