Musorujsag
Élő Eredmények

Újabb balhé a Real meccsén, Vinícius Jr. sírva fakadt, Ancelotti kiakadt a rasszista szurkolók megnyilvánulásai miatt

Újabb balhé a Real meccsén, Vinícius Jr. sírva fakadt, Ancelotti kiakadt a rasszista szurkolók megnyilvánulásai miatt

m4sport.hu/MTI
Továbbra sem csitul a botrány a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban: a Real Madrid mérkőzésén ezúttal is rasszista szurkolók inzultálták Vinícius Jr.-t, a blancók klasszisát.

 

Nem a vasárnapi volt az első, hogy a brazil támadót támadták a drukkerek, a La Liga hivatalos, mérkőzés után közzétett álláspontja szerint az elmúlt két idényből összesen nyolc alkalommal volt beszámoló hasonló esetről.

A mérkőzés összefoglalója

A madridiak sztárját most ismét inzultus érte, ami miatt a Valencia elleni összecsapást a 73. percben félbe is kellett szakítani – a játékvezetői jelentés szerint Vinícius azt állította, a kapu mögötti szektorból többen is majmozni kezdték. A játékos a bekiabálásokra először feszülten reagált, társainak kellett lefogni őt.

A támadó ezt követően beszélt Ancelottival, s látszólag megnyugodott, ám a képek alapján jól látszik, hogy Vinícius elsírja magát.

A mérkőzést követően Ancelotti a Movistar Plusnak elfogadhatatlannak nevezte a történteket.

„Nem szeretnék ma fociról beszélni, amikor egy egész stadion a »majom« szót skandálta egy játékosnak, az edzőnek pedig azon kellett gondolkoznia, hogy inkább lecseréli. Valami nagyon rossz történik ebben a bajnokságban. Szomorú vagyok, mert a La Ligában neves klubok viaskodnak, a hangulat pedig nagyszerű szokott lenni. Meg kell szabadulnunk ettől, 2023-at írunk, a rasszizmusnak már léteznie sem kellene. Meglátásom szerint ilyenkor az egyetlen módszer az lehet, ha leállítják a meccset.”

A történtek után a Valencia hivatalos közleményt adott ki, melyben elítélte az eseményeket, hozzátéve, hogy kivizsgálják, mi is történt pontosan a találkozón, s a legszigorúbb intézkedéseket fogják meghozni.

Az összecsapás végén egyébként Viníciusnál elszakadt a cérna, s könyöklés miatt kiállították.

A futballista a közésségi oldalán reagált a meccsre – szerinte a La Liga rasszista.

„Ez nem az első, a második vagy a harmadik alkalom volt. A rasszizmus már normálisnak számít a La Ligában. Az emberek azt gondolják, ez így rendben van, ahogy a szövetség is – írta a meccset követően közösségi oldalán Vinícius Junior, aki öt éve érkezett a madridi klubhoz. – Sajnos az a bajnokság, amely egykor Ronaldinhóé, Ronaldóé, Cristiano Ronaldóé és Lionel Messié volt, most a rasszistáké”.

 

Borítókép: EPA/Kai FORSTERLING

További tartalmak