Musorujsag
Élő Eredmények

Komoly büntetést kaptak az AZ Alkmaar huligánjai, 43 embert tiltottak ki a stadionból az incidens miatt

Komoly büntetést kaptak az AZ Alkmaar huligánjai, 43 embert tiltottak ki a stadionból az incidens miatt

MTI
Kerkez Milos klubja, az AZ Alkmaar 43 embert kitiltott stadionjából azt követően, hogy a múlt heti Konferencia-liga elődöntő után egy csoport rátámadt a győztes, vendég West Ham United labdarúgóinak hozzátartozóira.

A holland drukkerek a lefújást követően egy kerítést kidöntve hatoltak be az angolok családjai és barátai számára fenntartott részre, majd rátámadtak az ott ünneplőkre. A verekedést látva a West Ham több játékosa, így a csapatkapitány Declan Rice is a bántalmazott hozzátartozók segítségére sietett, és megpróbált közbeavatkozni. Az AZ Alkmaar pénteken közölte: tovább folyik a vizsgálat, így előfordulhat, hogy további embereket tiltanak ki a stadionból.

Az esetről IDE KATTINTVA látható egy rövid videó.

A holland rendőrség eddig 14 embert vett őrizetbe az incidenssel kapcsolatban. A mérkőzést közvetítette a helyi televízió, a hatóság pedig kérte a lakosság segítségét az elkövetők személyazonosságának kiderítése érdekében. Több tucatnyi bejelentés érkezett.

A Konferencia-ligában az összesítésben 3-1-gyel továbbjutó West Ham United mellett a Fiorentina került be a fináléba, amelyet június 7-én Prágában rendeznek és amelyet az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetít.

Borítókép: Az AZ Alkmaar huligánjai, ahogy rátámadtak a West Ham United futballistáinak hozzátartozóira. (Fotó: MTIEPA/ANP)

További tartalmak