Musorujsag
Élő Eredmények

A Bayern a bajnoki cím után lecseréli a klubvezetést: Kahnnak és Salihamidzicnek is mennie kell

A Bayern a bajnoki cím után lecseréli a klubvezetést: Kahnnak és Salihamidzicnek is mennie kell

m4sport.hu
A Bayern München ha nagy mázlival is, de behúzta sorozatban 11. német bajnoki címét, két klubvezetőt azonban ez sem menthetett meg: az ügyvezető igazgatói székben Jan-Christian Dreesen váltja Oliver Kahnt, valamint Hasan Salihamidzic sportigazgató is távozik, utódjáról később döntenek.

A posztot 2020 januárja óta betöltő Oliver Kahn már a Köln ellen 2–1-re megnyert, bajnoki címről döntő mérkőzésen sem volt jelen. A meccs után Twitteren azt írta, a klubvezetés kitiltotta az ünneplésről, így nem lehet jelen, de már várja a következő szezont.

Kapcsolódó tartalom

Az 55 éves Dreesen tíz éve dolgozik a Bayern elnökségében és remek kapcsolatot ápol Uli Hoeness tiszteletbeli elnökkel és Karl-Heinz Rummeniggével, a klub korábbi ügyvezető igazgatójával. Ősszel még úgy tervezte, hogy új kihívásokat keres és a szezon végén elhagyja a klubot, de a kinevezés meggyőzte a maradásról.

Herbert Hainer klubelnök nagyon elégedett, hogy Dreesen vállalta a megbízást, mert kívül-belül ismeri a klubot és tisztában van a Bayern értékeivel és céljaival.

Hasan Salihamidzic sportigazgató szintén elhagyja a Bayern Münchent, utódjáról később döntenek. Ő ott volt a bajnoki cím ünneplése közben a pályán és reagált is az elnökség döntésére. Azt mondta, szívesen folytatta volna az elmúlt hat évben végzett munkát, de elfogadja és tiszteletben tartja a döntést, mert a „klub mindenek felett áll”.

A Thomas Tuchel vezetőedző és Lőw Zsolt másodedző által irányított müncheni sztáregyüttes szombaton a kölni győzelmével és jobb gólkülönbségének köszönhetően nyerte meg a bajnoki címet, miután közvetlen riválisa, a Borussia Dortmund csak 2-2-es döntetlent játszott a vendég Mainzcal.

Borítókép: EPA

További tartalmak