Musorujsag
Élő Eredmények

„Meggyőzött minket, ő az egyik legjobb edző Európában” – a Bayern München klubelnöke szerint Tuchel marad a csapatnál

„Meggyőzött minket, ő az egyik legjobb edző Európában” – a Bayern München klubelnöke szerint Tuchel marad a csapatnál

MTI
Thomas Tuchel marad a vezetőedző a következő idényben is, Karl-Heinz Rummenigge pedig visszatér a labdarúgóklub irányításába – jelentette be sajtótájékoztatón Herbert Hainer az egymás utáni 11. bajnoki címét szombaton drámai körülmények között begyűjtő Bayern München elnöke.

„Thomas Tuchel teljes mértékben meggyőzött minket, ő az egyik legjobb edző Európában” – hangsúlyozta Hainer, hozzátéve: egyáltalán nem gondolnak arra, hogy megváljanak a március végén érkezett trénertől. Tuchelnek – akinek a másodedzője Lőw Zsolt – a szerződése 2025 nyaráig szól.

A 33. bajnoki cím megszerzése után a Bayern München bejelentette, hogy menesztették Oliver Kahn vezérigazgatót és Hasan Salihamidzic sportigazgatót. Előbbi helyét az 55 éves Jan-Christian Dreesen veszi át, aki már tíz éve dolgozik a klubnál.

Kapcsolódó tartalom

Hainer a vasárnapi sajtótájékoztatón elárulta, Kahnnal nem sikerült közös megegyezésre jutniuk, ezért nem engedték neki, hogy elutazzon az utolsó bajnoki mérkőzésre Kölnbe. A klubelnök egyúttal jelezte, hogy Karl-Heinz Rummenigge, aki 2022 és 2021 között ügyvezető elnök volt, ott lesz a felügyelőbizottság keddi ülésén.

A müncheni sztáregyüttes szombaton a kölni 2-1-es győzelmével és jobb gólkülönbségének köszönhetően nyerte meg a bajnoki címet, miután közvetlen riválisa, a Borussia Dortmund csak 2-2-es döntetlent játszott otthon a Mainzcal.

Kapcsolódó tartalom

Borítókép: EPA/RONALD WITTEK

További tartalmak