Musorujsag
Élő Eredmények

Lőw Zsolt: Egy hollywoodi filmet sem lehetett volna ennél izgalmasabban megrendezni

Lőw Zsolt: Egy hollywoodi filmet sem lehetett volna ennél izgalmasabban megrendezni

m4sport.hu
A Bayern München magyar másodedzője utólag már örül annak, hogy ilyen izgalmas körülmények között sikerült megszerezni a bajnoki címet, közben azonban jobban örült volna egy stresszmentesebb végjátéknak. Lőw Zsolt az M4 Sportnak elmondta, megvannak már az elképzeléseik a keret és a szakmai munka átalakítására annak érdekében, hogy a bajnoki, a kupa- és a BL-trófeáért is harcban tudjanak lenni a következő szezonban.

Thomas Tuchelt és Lőw Zsoltot két hónapja nevezték ki Münchenben. A magyar másodedző az M4 Sportnak úgy nyilatkozott, hogy nem volt könnyű egyik pillanatról a másikra beugrani, két napjuk volt eldönteni, hogy vállalják-e a feladatot. „Egyből óriási kihívásokkal találtuk szembe magunkat, hiszen játszottunk a Borussia Dortmunddal a bajnokságban, aztán a Cityvel a Bajnokok Ligájában, majd a Freiburggal a kupában. Nagyon nehéz volt, már csak azért is, mert megint úgy csaptunk bele egy munkába, hogy a családot hátra kellett hagyni Londonban. Nem kellemes dolog nyolc hétig egyedül lenni egy tíz négyzetméteres szállodaszobában minden örömöddel, bánatoddal és a napi problémákkal megküzdeni. Tehát szakmailag is voltak kihívások és emberileg is eléggé megviselt minket ez a nyolc hét.”

Lőw Zsolt elárulta, utólag örül, hogy ennyire kiélezett volt a Bundesliga végjátéka és szinte percről percre változott a bajnok kiléte, de menet közben azért jobban örült volna egy nyugodt és magabiztos befejezésnek, hiszen akkor lett volna legalább a szezon végén egy-két hét, amikor nem nyomja a csapat vállát a hatalmas teher. „Elképesztő pillanatokat éltünk át mindannyian, de így, hogy tudjuk, hogy milyen befejezése lett a dolognak, azt gondolom, hogy egy hollywoodi filmet sem lehetett volna ennél izgalmasabban megrendezni.”

Kapcsolódó tartalom

A Bayern annak köszönhetően szerezte meg sorozatban 11. bajnoki címét, hogy a szombati utolsó fordulóban Jamal Musiala 89. percben szerzett góljával 2–1-re nyert Kölnben, miközben a Borussia Dortmund csak 2–2-es döntetlenre volt képes a vendég Mainz ellen, így a bajor csapat pontazonossággal, de jobb gólkülönbséggel diadalmaskodott.

A 44 éves szakember elmondta, azt szerették volna, ha a Bayern-játékosok minél kevesebbet tudnak a dortmundi mérkőzésről, és csak a szakmai stáb kap információt a párhuzamosan zajló meccsről, hiszen nekik reagálniuk kellett az ottani eseményekre, ez a próbálkozás azonban kútba esett. „Azért volt ez lehetetlen, mert a Bayern-szurkolók is értesültek az eredményről, és amikor a stadionban elkezdtek őrjöngeni, holott neked csak egy bedobásod van, akkor ez nyilván arra utal, hogy a másik pályán valami jó dolog történt. Így tehát a játékosokhoz is eljutott meccs közben, amikor a Mainz gólt szerzett, hiszen ünneplésben törtek ki a Bayern-szurkolók.”

Lőw Zsolt

Lőw Zsolt saját bevallása szerint a 89. percben szerzett gólnál elvesztette a fejét. Talán életemben először berohantam a pályára, magam sem tudom, miért, de lefutottam 30-40 métert, mire észrevettem, hogy bent állok a pálya közepén. Ekkor visszafordultam, de azért még a játékvezetőnek elmondtam, hogy azért most már jó lenne, ha nem sújtana minket tovább, hiszen elvett tőlünk egy gólt, az ellenfélnek meg adott egy tizenegyest, amit nem lett volna muszáj. Elképesztő érzelmek szabadultak fel bennem a gólunknál.”

A szakember nem maradéktalanul elégedett az elmúlt két hónappal, mivel nem sikerült a csapatot teljesen arra a képre formálni, amit elképzeltek és nem sikerült olyan nagy lépésekben fejlődni, mint ahogyan annak idején a Chelsea-nél, szerinte ennek oka a játékosok önbizalomhiányában keresendő. Hiszen elvesztették a Manchester City-elleni BL-párharcot, majd a Freiburggal szemben alulmaradtak a kupában, ráadásul egy utolsó pillanatban ellenük megítélt tizenegyessel. Két trófeát elvesztettünk, senki nem akarta a harmadikat is elveszíteni, ez folyamatosan ott lebegett a játékosok feje felett is, így nagyon nehéz volt olyan teljesítményt kicsikarni tőlük, amivel felszabadult, precíz, meggyőző győzelmet sikerül elérni. A Lipcse elleni mérkőzés előtt elindultunk a fejlődés útján, de a lehető legrosszabbkor jött a Leipzig elleni vereség, ami újra visszavetett minket, de sikerült újra összeszedni magunkat és olyan formába és mentális állapotba kerülni, hogy ha nehezen is, de behúztuk a bajnoki címet.”

Kapcsolódó tartalom

Lőw Zsolt abban bízik, hogy a sikeres szezonzárás sok erőt ad a folytatásra, és egy jó felkészüléssel sokkal stabilabb, élvezhetőbb, látványosabb játékot tudnak nyújtani a következő idényben. „Az elmúlt nyolc hét tapasztalata fontos volt, hiszen sok olyan dolgot láttunk, amin érdemes változtatni. Megvannak az elképzeléseink mind szakmai téren, mind az átigazolásokkal, a játékoskerettel kapcsolatban. Bízom benne, hogy sikerül egy olyan kerettel nekivágni a következő évnek, amivel a lehető legnagyobb sikereket tudjuk elérni, hiszen az elvárás egy ilyen klubnál az, hogy három trófeát kell szereznünk a következő szezon végén. Így indulunk neki” – jelentette ki a Bayern magyar másodedzője, aki azt is elárulta, hogy a nyári szünet első hetei a költözéssel telnek, lezárják a londoni életüket és elkezdik felépíteni a münchenit, de mennek két esküvőre is, az egyik ezek közül Szalai Ádámé lesz.

Borítókép: A Bayern-játékosok ünneplik a bajnoki címet (Fotó: EPA/Szilágyi Anna)

További tartalmak