Musorujsag
Élő Eredmények

Mourinho: Minden adott ahhoz, hogy jó meccset játsszunk

Mourinho: Minden adott ahhoz, hogy jó meccset játsszunk

m4sport.hu
Az AS Roma vezetőedzője szerint minden feltétel adott ahhoz, hogy egy jó meccset játsszanak a Sevillával az Európa-liga döntőjében, amelyet szerdán 21 órától rendeznek a Puskás Arénában és amelyet az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetít.

„Gyönyörű pálya, lenyűgöző stadion, nagyszerű játékvezető, két remek csapat. Minden adott ahhoz, hogy jó meccset játsszunk” – nyilatkozta a portugál tréner az M4 Sportnak a budapesti finálé előtt, amelyet az angol Anthony Taylor vezet majd.

Arra a kérdésre, hogy mi lehet az oka annak, hogy ő és a Roma ilyen remek egységet alkot, azt válaszolta, hogy szerinte nem az ő személye miatt ilyen erős az egység a klubnál, hanem a csapat és a játékosok értékei miatt. „Ahogyan meccseket nyernek, ahogyan meccseket veszítenek, ahogy minden helyzetben viselkednek. Az elkötelezettségük miatt, ahogyan felelősséggel viseltetnek az emberek iránt. Megmutatják az embereknek a profizmus alapjait, hogy mit jelent profi játékosnak lenni és mindig a maximumot nyújtják. Nem mi vagyunk a legtehetségesebb társaság, nem mi vagyunk a világ legjobb csapata, de a Roma-drukkerek szerintem a kezdetektől tisztában vannak azzal, hogy ezekre az emberi értékekre alapozva valami nagyon erőset építünk. Szerintem ez az, ami a szurkolók és a játékosok közötti kapcsolatot ilyen erőssé teszi” – fogalmazott.

José Mourinhónak tökéletes a mérlege az európai kupadöntőkben, csapataival ötször jutott el fináléig, és mind az öt alkalommal győzött. 2003-ban a Portóval nyert UEFA-kupát, egy évvel később pedig a Porto lett a Bajnokok Ligája győztese. A portugál mester 2010-ben az Interrel is megnyerte a BL-t, majd 2017-ben a Manchester United edzőjeként elhódította az Európa-liga trófeáját, tavaly pedig a Romát vezette győzelemre az Európa-konferencialigában.

Az M4 Sportnak úgy fogalmazott, a múltbéli eredményekkel nem szabad túl sokat foglalkozni, az érdem nem elsősorban az övé. „Nem én nyertem meg azokat a döntőket, hanem a csapataim, ez pedig nagy különbség. Segítek a fiaimnak abban, hogy megpróbálják megtenni, és elég szerencsés voltam ahhoz, hogy néhányszor megtörtént. De végső soron minden a csapatról szól, én csak részese vagyok ennek.”

Borítókép: Jose Mourinho (Fotó: EPA/UEFA)

További tartalmak