Musorujsag
Élő Eredmények

Kicker: a Leipzig vezetőinek nem tetszik, hogy Szoboszlai nyíltan beszél egy új „kihívásról”

Kicker: a Leipzig vezetőinek nem tetszik, hogy Szoboszlai nyíltan beszél egy új „kihívásról”

m4sport.hu
A német Kicker szerint az RB Leipzig vezetői nem vették jó néven, hogy a klub magyar válogatott támadója, Szoboszlai Dominik egy napokban megjelent interjúban nyíltan beszélt egy nyári klubváltás lehetőségéről.

Bár a Bundesliga 2022/23-as szezonja már véget ért, a bronzérmes Leipzigre még vár egy fontos feladat: szombaton a Német Kupa-döntőben készülnek címvédésre a Frankfurt ellen.

A Kicker szerint legfőképp az időzítés, de az elhangzottak miatt sem volt szerencsés Szoboszlai Indexnek adott interjúja, pontosabban néhány kijelentése, melyek arra utalnak, készen áll a klubváltásra, miközben még három évig szerződés köti a klubhoz:

„Ha most léphetek egyet Európa top öt-hat klubja felé, akkor mondjak nemet a kihívásra?”

„Nem akarom, hogy tizenöt év múlva úgy kelljen visszatekintenem a karrieremre, nem hoztam ki belőle a legtöbbet.”

Kapcsolódó tartalom

A játékos egyébként már két hete is utalt a távozás lehetőségére.

Sajtóhírek szerint a Premier League-ben negyedik helyen végző, így BL-induló Newcastle érdeklődik erősen a magyar válogatott csapatkapitánya után és 70 millió eurós kivásárlási árát is kifizetnék, hogy kivásárolják 2026-ig szóló szerződéséből.

Szoboszlai nyilatkozatát Marco Rose vezetőedző és Max Eberl sportigazgató sem fogadta túl jól, a játékossal elbeszélgettek és akár pénzbüntetésre is számíthat, de kupadöntős játékát nem fenyegeti veszély – teszi hozzá a Kicker. A klub hivatalosan nem kommunikált az esettel kapcsolatban.

fotó: EPA/Filip Singer

A 22 éves Szoboszlai Dominik a 2022/23-as szezonban abszolút húzóembere volt a Leipzignek, 45 mérkőzésen 9 gól és 13 gólpassz fűződik a nevéhez. Szombaton második trófeáját nyerheti a klubbal, miután a Német Kupát tavaly is elhódították.

Borítókép: EPA/Anna Szilagyi

További tartalmak