Musorujsag
Élő Eredmények

Lovrencsics Gergő távozik a Hajduk Splittől

Lovrencsics Gergő távozik a Hajduk Splittől

m4sport.hu
Közösségi oldalán köszönt el a Hajduk Split labdarúgócsapatától Lovrencsics Gergő, aki nem hosszabbítja meg június 30-án lejáró a szerződését a horvát klubbal.

„Egy fejezet lezárult! Nagyszerű két évet töltöttem el a Hajduk Splitben. Nagyon sok élménnyel és tapasztalattal gazdagodtam. Nagyszerű csapattársakkal játszhattam együtt, akikkel sikerült mind a két évben megnyernünk a kupát. Szeretnék köszönetet mondani a klubnak, a csapattársaknak, a stábtagoknak és nem utolsó sorban a szurkolóknak ezért a csodálatos időszakért! Sok sikert kívánok a továbbiakban és remélem, eléritek a céljaitokat!” – írta a 44-szeres magyar válogatott, két Eb-n is szerepelt védő, aki 2021 októberében mondta le a szereplést a nemzeti csapatban.

A középfülgyulladásból lábadozó Lovrencsics Gergő az M1-nek elmondta, már május elején közölték vele, hogy valószínűleg nem hosszabbítják meg a szerződését, a végleges vezetőedzői döntést pedig kedden közölte vele a sportigazgató telefonon.

Szeretne még futballozni, a további légióskodástól és a hazatéréstől sem zárkózik el, de egyelőre nem kapott ajánlatot egy klubtól sem. Visszavonulása után edzősködni szeretne, már jelentkezett is trénerképzésre, először gyerekekkel tervez foglalkozni és fokozatosan „felépíteni magát az edzői pályán”.

Lovrencsics Gergő januárban még úgy nyilatkozott, hogy maradna a Hajduk Splitnél, de több játékpercet szeretne kapni.

Kapcsolódó tartalom

A 34 éves játékos 2021 nyarán érkezett a Ferencvárostól a Hajdukhoz, azóta – a Transfermarkt adatai szerint – 59 tétmérkőzésen lépett pályára a csapatban. A Horvát Kupát mindkét szezonban megnyerte a Hajduk, a bajnokságban pedig mindkétszer a második helyen végzett. A Splitben töltött két szerzont sikeresnek értékeli, mivel a klub régóta nem nyert trófeát az érkezésekor.

Borítókép: Hazatér Lovrencsics Gergő? (fotó: MLSZ)

További tartalmak