Musorujsag
Élő Eredmények

A Real Madrid bejelentette Benzema távozását

Real Madrid
A Real Madrid hivatalos kommünikében tette közzé: a legutóbbi aranylabdás, Karim Benzema 14 szezont követően elhagyja a klubot.

A közleményből kiderül, jövő kedden Florentino Pérez klubelnök jelenlétében köszönnek majd el a 35 éves futballistától. Benzema 2009-ben az Olympique Lyontól érkezett Madridba és igazi klubikontként távozik: öt-öt Bajnokok Ligája- és klubvilágbajnoki címet szerzett, további négy-négy spanyol bajnoki elsőséget, Európai és spanyol Szuperkupát valamint még három Király-kupát is.

Az ötödik a Madrid pályára lépési rangsorában, a 647 meccsén 353-szor talált be, amelynél csak Cristiano Ronaldo ért el többet. A bajnokság és a BL gólkirályaként 2022-ben kiérdemelte az Aranylabdát is.

A Szaúd-Arábiából csábított francia csatár szerződése egyébként csak jövőre, 2024 nyarán futott volna ki – ám a felek úgy fest, a korábbi válásban egyeztek meg. Mint fogalmazták, „pályafutása a Real Madridnál példa a viselkedésre és a profizmusra, megtestesítette a klub értékeit. Karim Benzema kiérdemelte a jogot, hogy maga döntsön a jövőjéről”.

Kapcsolódó tartalom

A La Liga utolsó fordulóját a második helyről váró madridiak szombaton már jelezték, Marco Asensiót és a keretben legjobban kereső Eden Hazard-t is elengedik.

 

További tartalmak