Musorujsag
Élő Eredmények

Guardiola elérzékenyült az FA-kupa után, aztán rövidesen már arról beszélt, ha nem nyerik meg a BL-t, befejezetlen marad a munkájuk

Guardiola elérzékenyült az FA-kupa után, aztán rövidesen már arról beszélt, ha nem nyerik meg a BL-t, befejezetlen marad a munkájuk

MTI
A szombati FA Kupa-diadal után a jövő szombati, isztambuli Bajnokok Ligája-döntőben triplázna az angol bajnok Manchester City labdarúgócsapata.

A Manchester City – Iner BL-döntőt az M4 Sporton és az m4sport.hu-n közvetítjük élőben.

„Olyan helyzetben vagyunk, amelyben valószínűleg soha többet nem leszünk” – mondta Pep Guardiola vezetőedző a városi rivális United felett aratott 2-1-es kupasiker után. A tréner szerint a játékosai életük lehetősége előtt állnak, hogy szombaton, az Internazionale ellen megnyerjék a klub történetének első BL-serlegét.

Guardiola a két edzőlegenda, Arsene Wenger és Sir Alex Ferguson mellett az egyetlen tréner, aki egynél többször duplázni tudott Angliában – a mostani előtt 2019-ben jött össze a bajnoki és az FA Kupa-elsőség is.

„Ha nem nyerjük meg most a BL-t, akkor befejeztelen lesz a munkánk. Meg kell nyernünk a BL-t, hogy úgy tekintsenek a csapatra, ahogyan azt megérdemli” – fogalmazott az 52 éves spanyol mester.

A City előtt mindössze egy angol együttes tudott triplázni, 1999-ben a Ferguson irányította Manchester United. Guardiola edzőként már átélt hasonlót, 2009-ben ugyanis a La Ligát, a BL-t és a Király Kupát is megnyerte a Barcelonával.

A Wembley Stadionban aratott szombati diadal után a szakember elérzékenyült, ahogy átkarolta ünneplő játékosait.

„Nagyon különleges érzés megnyerni az FA Kupát. És most először beszélhetek a triplázás lehetőségéről. Már csak egy mérkőzésre vagyunk tőle” – mondta Guardiola, aki eddig 11 trófeát gyűjtött a manchesteri csapattal.

Kapcsolódó tartalom

Borítókép: Pep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője (j), miután csapata 2-1-re győzött az FA-kupa döntője után (MTI/AP/Dave Thompson)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A Manchester City nagyon közel került a triplázáshoz
Mindössze három győzelem, de lehet, hogy csak kettő választja el a Manchester Cityt attól, hogy nyolcadik európai klubként triplázással zárjon egy szezont, azaz hazája bajnokságát és első számú kupasorozatát, illetve a Bajnokok Ligáját is megnyerje.
Bajnokok Ligája