Musorujsag
Élő Eredmények

A német szövetség vizsgálatot indított a görögtűzzel ünneplő Szoboszlai ellen

A német szövetség vizsgálatot indított a görögtűzzel ünneplő Szoboszlai ellen

MTI
A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) vizsgálatot indított Szoboszlai Dominik ellen, aki pirotechnikai eszközzel a kezében ünnepelte szombaton az RB Leipzig címvédését a Német Kupa berlini döntője után.

 

A DFB fegyelmi bizottsága azért indított eljárást a magyar játékos ellen, mert egy görögtüzet tartott a magasba a lipcsei tábor előtt. Egyelőre nem tudni, hogy milyen léptékű büntetést kaphat a 22 éves légiós, aki az az Eintracht Frankfurt ellen 2-0-ra megnyert finálé második gólját szerezte.

Kapcsolódó tartalom

A szintén magyar válogatott Willi Orbán és Gulácsi Péter csapattársa kapcsán időközben felerősödtek a távozásáról szóló hírek. Az eligazolására már többször is utaló Szoboszlai szerződése 2026-ig szól Lipcsében, egy záradék értelmében pedig 70 millió euró a kivásárlási ára, ezt július közepéig lehet érvényesíteni. Az angol Newcastle United már többször is küldött megfigyelőt miatta a Leipzig meccseire.

 

Borítókép: epaselect epa10671516 Dominik Szoboszlai of Leipzig holds a flare as he celebrates with fans after winning German DFB Cup final soccer match between RB Leipzig and Eintracht Frankfurt, in Berlin, Germany, 03 June 2023. EPA/CLEMENS BILAN CONDITIONS - ATTENTION: The DFB regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video.

További tartalmak