Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Benzema követi Cristiano Ronaldót a szaúdi bajnokságba, aláírt az al-Ittihadhoz

Hivatalos: Benzema követi Cristiano Ronaldót a szaúdi bajnokságba, aláírt az al-Ittihadhoz

m4sport.hu
A szaúdi al-Ittihad a hivatalos honlapján bejelentette Karim Benzema szerződtetését.

 

Az elmúlt napokban robbant az átigazolása bomba, miszerint a szaúdiak Cristiano Ronaldo után újabb szupersztárt csábítanának a ligába, s az al-Ittihad gigászi ajánlatot tett az aranylabdás Karim Benzemának, aki két év alatt 400 millió(!) eurót kereshetne új csapatánál, mindezt ráadásul adómentesen.

Kapcsolódó tartalom

Azóta a Real Madrid a hivatalos honlapján elismerte, a csatár 14 év után elhagyja az alakulatot, s Benzema július elsején szabadon igazolhatóvá válik, kedden pedig már az al-Ittihad be is jelentette, hogy a támadó aláírt a szaúdi együtteshez – a megállapodás 2025-ig érvényes, de tartalmaz egy egyéves hosszabbítási opciót is.

Benzema 2009-ben az Olympique Lyontól érkezett Madridba és igazi klubikontként távozott: öt-öt Bajnokok Ligája- és klubvilágbajnoki címet szerzett, további négy-négy spanyol bajnoki elsőséget, Európai és spanyol Szuperkupát valamint még három Király-kupát is.

Az ötödik a Madrid pályára lépési rangsorában, a 648 meccsén 354-szer talált be, amelynél csak Cristiano Ronaldo ért el többet. A bajnokság és a BL gólkirályaként 2022-ben kiérdemelte az Aranylabdát is.

 

További tartalmak