Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Paolo Maldinit kirúgta a BL-elődöntős AC Milan

Hivatalos: Paolo Maldinit kirúgta a BL-elődöntős AC Milan

m4sport.hu
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő AC Milan a hivatalos honlapján tudatta, hogy távozik a klubtól Paolo Maldini technikai igazgató.

 

A nemzetközi sportsajtó már kedd délelőtt megszellőztette a várható búcsút: a Milan-közeli oldalak úgy tudják, a klub vezetősége leült egyeztetni a nyári átigazolási időszak előtt, a megbeszélés pedig igen feszültté vált, ugyanis Gerry Cardinale tulajdonos élesen kritizálta az együttes tavalyi erősítéseit (így Maldini munkáját), emellett a csapat szezonbeli teljesítményét is – felek között állítólag azon is vita alakult ki, hogy teljesen más elképzeléseik voltak az igazolások és az azokra fordított összeg kapcsán.

Kapcsolódó tartalom

A MilanNews értesülései szerint Cardinale és Maldini teljesen máshogy gondolkozott a jövőről, s ez megpecsételte a technikai igazgató sorsát – a milánói klub délután a hivatalos honlapján is megerősítette a korábbi híreszteléseket.

Az együttes közleménye szerint a távozó sportvezető feladatait egy munkacsoportra bízzák, amely ennek kapcsán szorosan együttműködik majd Stefano Pioli vezetőedzővel.

A 126-szoros olasz válogatott Paolo Maldini a klub talán legnagyobb legendája, teljes játékospályafutását a piros-feketéknél töltötte, majd 2018-tól vezetőként tért vissza a Milanhoz. Az ikon elküldése állítólag az öltözőben is megdöbbenést okozott – példaként Sandro Tonalit, Theo Hernándezt és a szerződéshosszabbítását nemrég aláíró Rafael Leaót említik, utóbbi egy elgondolkodó fejet osztott meg Twitter-oldalán a délelőtti sajtóhírre reagálva.

A Milan elődöntőbe jutott a Bajnokok Ligájában, a Serie A-ban pedig a BL-indulást érő negyedik helyen végzett.

 

Borítókép: epa10619665 AC Milan's technical area director Paolo Maldini gives an interview before the UEFA Champions League semi-final first leg soccer match between AC Milan and FC Inter, in Milan, Italy, 10 May 2023. EPA/ROBERTO BREGANI

További tartalmak