Musorujsag
Élő Eredmények

A Barcelona közleményben reagált Messi Miamiba igazolására

A Barcelona közleményben reagált Messi Miamiba igazolására

m4sport.hu
Miután Lionel Messi egy interjúban bejelentette, hogy nem tér vissza az FC Barcelonához, hanem az Inter Miami játékosa lesz, a katalán klub hivatalos közleményben reagált korábbi legendája döntésére.

Az FC Barcelona közleménye Messi Miamiba igazolását követően:

„Június 5-én, hétfőn Jorge Messi, Lionel Messi édesapja és ügynöke közölte Joan Laporta klubelnökkel a játékos döntését, miszerint az Inter Miamihoz szerződik, annak ellenére, hogy az FC Barcelona ajánlatot tett Messinek, hogy visszatérjen korábbi klubjához. Laporta elnök úr megértette és tiszteletben tartotta a játékos döntését, hogy egy olyan bajnokságban szeretne játszani, amely távolabb van a reflektorfénytől és kevesebb elvárást, nyomást támaszt felé, amelynek az elmúlt években ki volt téve. Joan Laporta és Jorge Messi a továbbiakban együtt dolgoznak rajta, hogy a Barcelona-szurkolók méltó módon tisztelegjenek egy olyan labdarúgó előtt, akit a Barca szeret, szeret és mindig is szeretni fog.”

Lionel Messi szerda este jelentette be, hogy az Inter Miami játékosa lesz, miután korábban távozott a Paris Saint-Germaintől. A sajtóhírek sokszor találgatták, hogy visszatérhet korábbi sikerei helyszínére, esetleg a szaúdi Al-Bilal játékosa lehet, de a hétszeres aranylabdás végül David Beckham csapata mellett döntött. Mint elmondta: szeretne távolabb kerülni a reflektorfénytől.

Kapcsolódó tartalom

Borítókép: Joan Laporta EPA/Alejandro García

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

„Elérkeztem oda, hogy szeretnék egy kicsit kilépni a reflektorfényből” – Lionel Messi őszintén beszélt arról, miért nem a Barcát választotta
A 35 éves argentin klasszis szerdán este a Mundo Deportivónak és a Sportnak adott exkluzív interjújában jelentette be, hogy az Inter Miamiba tart. Messi többek között őszintén beszélt a korábbi barcelonai és párizsi időszakáról, a választása hátteréről, hogy miért az MLS-klub és nem a Barcelonába való visszatérés mellett döntött. 
Külföldi futball
Adieu! Elköszönt Messitől a PSG
A Paris Saint-Germain hivatalosan is bejelentette, szerződése lejártával Lionel Messi távozik a francia bajnoktól.
Külföldi futball