Musorujsag
Élő Eredmények

„Elképesztő élmény volt ez a nap” – a West Ham magyar kapusa az Ekl-győzelem után

„Elképesztő élmény volt ez a nap” – a West Ham magyar kapusa az Ekl-győzelem után

m4sport.hu
Ugyan nem nevezték a Fiorentina elleni Konferencia-liga-döntőre Hegyi Krisztiánt, a West Ham United magyar kapusa elképesztő élménynek nevezte a finálé hangulatát és a drámai körülmények között kiharcolt győzelmet.

A második alkalommal kiírt Európa-konferencialigát a kelet-londoni csapat nyerte, miután a prágai döntőben a rendes játékidő utolsó percében szerzett góllal 2–1-re legyőzte a firenzei gárdát. A West Ham keretének a 20 éves magyar kapus, Hegyi Krisztián is tagja volt, de nem nevezték a találkozóra.

„Elképesztő élmény volt ez a nap, a pályán kívülről is elképesztő volt a hangulat, egy ilyen utolsó perces góllal győzni pedig egészen fenomenális érzés – mondta az M4 Sportnak a mérkőzés után az U21-es magyar válogatott kapus, aki szerint a West Ham a második félidőben nyújtott játékával rászolgált a győzelemre. – Az első félidőben voltak hullámvölgyek, amikor a Fiorentina sokat birtokolta a labdát, de a másodikban nagyon jól játszott a csapat, megmutatta, hogy miért vagyunk ilyen jók és miért vagyunk itt a döntőben.”

Kapcsolódó tartalom

A fiatal magyar kapus főként a West Ham U21-es csapatában játszik, de az elmúlt szezonban 11 mérkőzésen volt a felnőtt keretben. Elmondta, a jövőben azért fog dolgozni, hogy belülről is része legyen hasonló élményben. „Nagyon jó érzés megtapasztalni, hogy milyen egy ilyen kupát megnyerni, látni, hogy mi történik az öltözőben a meccs után, illetve ilyen gyönyörű szurkolótáborral együtt ünnepelni. Hatalmas érzés, reméljük, hogy egyszer majd én is úgy tudok ünnepelni, hogy én is a pályán voltam, mindennap ezért fogok dolgozni, hogy ez megtörténjen.”

A West Ham United nagy menetelés után, veretlenül hódította el az Ekl-trófeát, a sorozat 13 mérkőzése közül 12-t megnyert, egyet döntetlennel zárt. Hegyi Krisztián szerint a csapat sikerének titka, hogy minden labdáért tud küzdeni, minden egyes párharcba száz százalékkal bele tud menni. „Emiatt tudtuk tudtuk megnyerni ezt a mérkőzést, a második labdákat össze tudtuk szedni a második félidőben és végül sikerült eggyel több gólt rúgni, mint az ellenfél.”

Kapcsolódó tartalom

Jövőjével kapcsolatban egyelőre nem tudott konkrétumról beszámolni, tervei szerint kölcsönben fog szerepelni. „Még nem tudom, hogy mit tartogat a jövő, egy kölcsönszerződés van tervben, remélem, minél előbb. A West Ham mögöttem áll és támogat mindenben, szóval bizakodóan várom a jövőmet.”

Borítókép: Hegyi Krisztián (Fotó: m4sport.hu)

További tartalmak