Musorujsag
Élő Eredmények

Olaszország–Uruguay döntőt rendeznek az U20-as világbajnokságon

Olaszország–Uruguay döntőt rendeznek az U20-as világbajnokságon

m4sport.hu | Szerző: Sz.V.
Olaszország–Uruguay döntőt rendeznek az U20-as labdarúgó-világbajnokságon, miután előbbi Dél-Koreát, utóbbi pedig Izraelt győzte le a csütörtöki elődöntőkben.

Uruguay végig kontrollálta az első elődöntőt, Izrael labdával sem igazán tudott mit kezdeni szervezett ellenfelével. A gól nélküli első játékrészt követően nagyobb elánnal kezdett a dél-amerikai csapat, az 54. percben Duarte lövése a bal kapufát találta el, kevés elteltével pedig jött a vezető gól is: a meglóduló Matturro kísérlete a másik lécen csattant, Duarte viszont ott ólálkodott az ötösön és a kapuba pöccintette – mint később kiderült – a világbajnoki döntőt jelentő találatot.

FIFA U20-as világbajnokság, elődöntő:
Uruguay–Izrael 1–0 (0–0)

Gólszerző: Duarte (62.)

A másik meccs jóval intenzívebben indult, még negyedóra sem telt el, amikor a torna legeredményesebbje, Casadei villant ismét, zsebkendőnyi helyről is pontosan célzott. Sokáig mondjuk nem örülhettek az olaszok, a VAR kiszúrt egy taposást a kékmezesek tizenhatosán belül, a hosszas videózás végül büntetőt és koreai egyenlítést eredményezett.

Az erőviszonyoknak megfelelően igencsak felborult a pálya: Olaszország sokkal veszélyesebben játszott, a koreaiaknak néhány veszélyesebb kontrára futotta csak az erejéből. Az első egyóra végén újra vezethettek is volna Baldanziék, de a koreai kapus milliméterekkel a gólvonal elől kapott ki egy fejest. Aztán az olasz válogatott csak begyűrte ellenfelét: a 86. percben a nem sokkal korábban beálló Pafundi egy szenzációs szabadrúgásgóllal megnyerte a meccset az övéinek, ezzel kialakult: olasz–uruguayi döntőt rendeznek az U20-as vb-n.

FIFA U20-as világbajnokság, elődöntő:
Olaszország–Dél-Korea 2–1 (1–1)

Gólszerző: Casadei (14.), Pafundi (86.), ill. Lee Seung-Won (23. – tizenegyesből)

 

A bronzmérkőzést vasárnap 19:30-tól, a döntőt 23 órától az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

Borítókép: EPA

További tartalmak