Musorujsag
Élő Eredmények

Sajtóhír: Kerkez nagyon közel a váltáshoz, szinte mindenben megegyezett a Benfica és az Alkmaar

Sajtóhír: Kerkez nagyon közel a váltáshoz, szinte mindenben megegyezett a Benfica és az Alkmaar

m4sport.hu
Portugál sajtóértesülések szerint a holland AZ Alkmaar és a Benfica szinte mindenben megállapodott Kerkez Milos klubváltásával kapcsolatban.

 

A CMTV portugál napilap és a Correie da Manha egybehangzó, vasárnap éjszakai információja szerint a 19 esztendős magyar hátvéd ügyében ismét beindultak a tárgyalások a Benfica és az AZ Alkmaar között – a két portál értesülései alapján ráadásul olyannyira felgyorsultak az események, hogy szinte meg is született az egyezség.

Amennyiben igazak a helyi információk, úgy a Benfica 10 millió eurót, s további bónuszokat fizet majd a tehetségért a hollandoknak, az Alkmaar emellett 15 százalékos részesedést kap Kerkez további értékesítéséből is. A CMTV úgy tudja, a védő öt esztendőre kötelezi el magát a Benficához, a szerződésébe pedig 100 millió eurós kivásárlási ár kerül be.

Néhány napja még arról lehetett olvasni, a portugál klub lemondott a játékos megszerzéséről, miután a két csapat nem tudott megállapodni a vételárban, Kerkez édesapja viszont korábban elárulta, fia „szíve már a Benficáé”.

A hatszoros magyar válogatott balhátvédnek 2026 nyaráig van érvényes szerződése az AZ Alkmaarral, amely első ízben 20 millió eurót kért a fiatal csillagért, ezt a Benfica azonban soknak tartotta, így a megbeszélések megszakadtak – most viszont úgy tűnik, a lisszaboni együttes Orkun Kökcü megszerzése után gőzerővel rástartolt Kerkez Milosra.

 

Borítókép: EPA/ETTORE FERRARI

További tartalmak