Musorujsag
Élő Eredmények

„Van, hogy egy játékost nem lehet megtartani” – az Alkmaar technikai igazgatója Kerkez Milos esetleges távozásáról

„Van, hogy egy játékost nem lehet megtartani” – az Alkmaar technikai igazgatója Kerkez Milos esetleges távozásáról

m4sport.hu
Max Huiberts, a holland Az Alkmaar labdarúgócsapatának technikai igazgatója sokatmondóan nyilatkozott az együttes magyar reménysége, Kerkez Milos jövőjét illetően.

 

Tovább folytatódik az átigazolási mizéria Kerkez Milos személye körül. A tehetséges magyar szélső hátvéd jelenleg még az AZ Alkmaar csapatát erősíti, ám a nyári átigazolási időszak alatt ez könnyen megváltozhat – nemzetközi sajtóértesülések szerint a leglelkesebb kérő továbbra is a portugál Benfica lenne, a tárgyalások azonban pár héttel ezelőtt elakadtak a felek között.

A balhátvéd édesapja aztán néhány napja elárulta, Kerkez már több mint tíz ajánlatot kapott, ebből ötöt angol együttesektől.

Noha az AZ Alkmaarnál megtartanák a 19 éves tehetséget, Max Huiberts, a holland klub technikai igazgatója sokat sejtetően beszélt a játékos jövőjéről – a sportvezető tulajdonképpen elismerte, hogy nem tudják megállítani az elvágyódó Kerkezt.

„Való igaz, hogy már többen is jelezték felénk, nyitottak lennének egy magasabb szintre lépni – idézi Huibertset a vi.nl. – Vannak bizonyos esetek, amikor egy játékos nem tartható meg, bármennyire is szeretnénk. Így megy ez, amikor egy nevesebb alakulat bejelentkezik egy holland csapatnál. Egyes átigazolások előre megjósolhatóak, ilyen például Kerkezé is. Még csak 19 esztendős, de már az első teljes szezonjában kezdőként olyan benyomást keltett, hogy elsöprő iránta az érdeklődés.”

„Van, hogy egy játékost nem lehet megállítani. Néha nemet tudnak mondani egy belga középmotorosnak vagy egy angol kiesőjelöltnek, de Kerkez esetében nagy együttesekről van szó. Milos különleges srác, aki nagyszerű tulajdonságokkal rendelkezik, ezt mára pedig már egész Európa tudja.”

A hatszoros magyar válogatott védőnek 2026 nyaráig van érvényes szerződése az AZ Alkmaarral, amely a hírek szerint 20 millió eurót kér a fiatal csillagért.

 

Borítókép: Kerkez Milos (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari)

További tartalmak