Musorujsag
Élő Eredmények

„Döntő órák következnek” – az olasz média szerint a Lazio ajánlatot tett Kerkez Milosért az Alkmaarnak

„Döntő órák következnek” – az olasz média szerint a Lazio ajánlatot tett Kerkez Milosért az Alkmaarnak

m4sport.hu
Olasz sajtóértesülések szerint a Lazio ajánlatot tett Kerkez Milosért az AZ Alkmaarnak.

 

Matteo Moretto olasz újságíró néhány napja elsőként számolt be az információról, miszerint a Lazio bejelentkezett Kerkez Milosért – Maurizio Sarri, az olasz klub vezetőedzője állítólag kifejezetten a magyar válogatott balhátvédet szeretné a posztra.

Moretto akkor azt írta, a római együttes tárgyalásba is kezdett az AZ Alkmaarral, a 19 éves védő pedig szívesen csatlakozna a Serie A-ban legutóbb ezüstérmes, ezzel Bajnokok Ligája-résztvevő klubhoz.

Kapcsolódó tartalom

Amennyiben hinni lehet az olasz médiának, a megbeszélések azóta felgyorsultak, s szombaton a Corriere dello Sport már arról számolt be, hogy a Lazio azóta hivatalos ajánlatot tett az Alkmaarnak: a lap úgy tudja, az olaszok 2.5 millió euróért kölcsönvennék Kerkez Milost, akit aztán 2024 nyarán kötelező vásárlási opcióval további 11 millióért végleg elhoznának.

A Corriere dello Sport megjegyzi: ez az összesen 13.5 milliós ajánlat már nagyon közel van az AZ Alkmaar által kért 15 millió eurós összeghez, ami a holland klubot arra késztetheti, hogy elfogadja a javaslatot.

„Az elkövetkezendő 24-48 órában pont kerülhet az átigazolás végére” – teszi hozzá a portál, amely egyébként kiemeli, Kerkez Milost az a You First ügynökség képviseli, melynek ügyfelei között ott van a 30 esztendős Luis Alberto is, aki 2016 nyara óta erősíti a Laziót.

A CdS megemlíti továbbá azt is, hogy Miguel Alfaro játékosügynök már nyolc hónapja beajánlotta a magyar védőt Claudio Lotitónak, a Lazio tulajdonos-elnökének.

Kerkez szerződése 2026 nyaráig szól az Alkmaarral, a játékos értékét a transfermarkt.de piaci portál 15 millió euróra becsüli.

 

Borítókép: Kerkez Milos gólöröme a Lazio elleni El-nyolcaddöntőben (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari)

További tartalmak