Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Több mint 66 millió forintos kompenzációt kapott a Ferencváros a FIFA-tól a katari világbajnokság után

Több mint 66 millió forintos kompenzációt kapott a Ferencváros a FIFA-tól a katari világbajnokság után

MTI
A 2018-as oroszországi tornához hasonlóan a tavaly Katarban rendezett labdarúgó-világbajnokság után is a Manchester Citynek jár a legmagasabb összegű kompenzáció a nemzetközi szövetségtől (FIFA), melynek „fizetési listáján” egyetlen magyar csapatként a Ferencváros szerepel közel 200 ezer dollárral.

 

A FIFA csütörtökön tette közzé a kluboknak járó összegekről készült részletes kimutatását. Ebből kiderül, hogy a szövetség minden játékos után napi alapú kompenzációt biztosít a futballisták egyesületeinek, attól kezdődően, hogy a játékos elhagyta csapatát, egészen a vb-n lejátszott utolsó mérkőzést követő napig.

A tavalyi vb kapcsán minden eltöltött nap után 10 950 dollárt fizet a FIFA a kluboknak. A kompenzáció ugyanakkor nem volt automatikus, előzetesen minden klubcsapatnak regisztrálnia kellett rá egy új fejlesztésű digitális platformon keresztül.

A dokumentum szerint a katari világbajnokság kapcsán 837 futballista után összesen 209 millió dollárt osztanak ki, ennek legnagyobb részét európai együttesek kapják (159 millió dollár), ugyanakkor összesen hat kontinens 440 klubja részesült az összegből. Országos lebontásban a kompenzáció terén egyértelmű angol fölény alakult ki, ugyanis a szigetország 46 egyesülete kap közel 38 millió dollárt.

A legnagyobb összeg az idén Bajnokok Ligáját nyert Manchester Citynek járt, melynek 4 596 445 dollárt fizetett a FIFA.

A magyar bajnokságból egyetlen játékos, a tunéziai „ január vége óta már az Union Berlinnél szereplő – Aissa Laidouni lépett pályára Katarban, amiért a bajnok Ferencváros 197 107 dollárt kap.

 

Borítókép: Aissa Laidouni (fotó: MTI/Illyés Tibor)

További tartalmak