Musorujsag
Élő Eredmények

Hamburgban játssza a hazai BL-meccseit a Sahtar Donyeck

Hamburgban játssza a hazai BL-meccseit a Sahtar Donyeck

MTI
Az európai szövetség jóváhagyta a javaslatot, hogy az 57 ezres aréna legyen az ukrán csapat hazai pályája.

Hamburgban játssza hazai mérkőzéseit a labdarúgó Bajnokok Ligája 2023/24-es idényében az ukrán bajnok Sahtar Donyeck. A kikötőváros klubja, a Hamburger SV és a Sahtar pénteken jelentette be, hogy az európai szövetség jóváhagyta azt a javaslatot, miszerint az ukránok három hazai BL-csoportmeccsüket – illetve továbbjutás esetén a többit is – az ukrajnai háború miatt a Volksparkstadionban rendezik meg.

A megállapodás értelmében a németek magukra vállalják a találkozók teljes szervezőmunkáját, cserébe pedig részesedést kapnak a forgalomból. Az 57 ezres arénába a BL-összecsapásokra 51 500 szurkolót engednek majd be, mivel az állóhelyekre nem adhatnak el jegyeket.

A Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolására augusztus 31-én kerül sor.

A donyecki stadion használhatatlansága miatt a Sahtar az elmúlt idényben Varsóban vívta a BL-mérkőzéseit. Ezt időpont-egyeztetési problémák miatt az ukránok a következő szezonra már nem tudták megoldani.

Borítókép: A tavalyi szezonban Szoboszlai Dominik és az RB Leipzig is Varsóban lépett pályára a Sahtar llen a BL-ben. MTI/EPA/PAP/Leszek Szymanski

További tartalmak