Musorujsag
Élő Eredmények

Messi nélkül is simázott Argentína; Brazilia csak a 90. percben döntötte el a vb-selejtezőjét

Messi nélkül is simázott Argentína; Brazilia csak a 90. percben döntötte el a vb-selejtezőjét

m4sport.hu
Az argentin labdarúgó-válogatott Bolíviát, míg a brazilok Perut győzték le a 2026-os labdarúgó-világbajnokság dél-amerikai selejtezősorozatának 2. fordulójában.

 

A magaslaton, 3600 méteren rendezett összecsapáson Enzo Fernández talált először a kapuba közelről, Angel Di María jobboldali passzából tíz perccel később pedig Nicolás Tagliafico fejelt-vállalt a hálóba szintén Di María előkészítését, szabadrúgást követően. A végeredményt Nicolás González állította be a 83. percben egy 14 méteres lövéssel. A vendégek az első félidő hajrájától létszámfölényben voltak, mert Roberto Fernándezt durva szabálytalanság miatt kiállította a játékvezető.

Messi a kispadról nézte a mérkőzést, Lionel Scaloni szövetségi kapitány ezzel kapcsolatban annyit jegyzett meg: “nem érezte jól magát, nem akartunk kockázatot vállalni”.

A brazilok is idegenben gyűjtötték be újabb három pontjukat, de nekik sokkal nehezebben jött össze a siker a peruiakkal szemben, Marquinhos a 90. percben döntötte el a limai összecsapást: Neymar baloldali szögleténél jól érkezett a rövidre és az ötös bal sarkáról csúsztatott a hosszúba.

Eredmények, vb-selejtezők, Dél-Amerika, 2. forduló
Bolívia-Argentína 0-3 (0-2)
Ecuador-Uruguay 2-1 (1-1)
Venezuela-Paraguay 1-0 (0-0)
Chile-Kolumbia 0-0
Peru-Brazília 0-1 (0-0)

Az állás: 1. Brazília 6 pont (6-1), 2. Argentína 6 (4-0), 3. Kolumbia 4, 4. Uruguay 3 (4-3), 5. Venezuela 3 (1-1), 6. Paraguay és Peru 1 (0-1), 8. Chile 1 (1-3), 9. Ecuador 0 (2-2)*, 10. Bolívia 0 (1-8)

*Az ecuadoriak a nemzetközi szövetség döntése alapján mínusz három pontról indultak, mert korábban meghamisították a kolumbiai származású védőjük, Byron Castillo születési dátumát.

A dél-amerikai kontinens tíz csapatából hat jut ki egyenes ágon a vb-re, a hetedik pedig interkontinentális pótselejtezőt vívhat. A 48 válogatottat felvonultató világbajnokság társházigazdája az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó lesz három év múlva.

 

Borítókép: epa10857818 Marquinhos of Brazil celebrates after scoring during a 2026 FIFA World Cup qualification soccer match between Peru and Brazil at the Nacional Stadium in Lima, Peru, 12 September 2023. EPA/Paolo Aguilar

További tartalmak