Musorujsag
Élő Eredmények

Megvan a német válogatott új szövetségi kapitánya - sajtóhír

Megvan a német válogatott új szövetségi kapitánya - sajtóhír

m4sport.hu
A szövetség megegyezett a Bayernnel és Julian Nagelsmann-nal is.

 

A BILD információi szerint a Német Labdarúgó Szövetség és Julian Nagelsmann elvi megállapodást kötött, melynek értelmében a 36 esztendős szakember irányítja a válogatottat a 2024-es, hazai rendezésű Európa-bajnokságon. A lap szerint már csak a végső részleteket kell tisztázni, a szakember fizetése havi 400 000 euró körül lenne.

Nagelsmannt idén márciusban menesztették a Bayern Münchentől, de elküldése ellenére szerződés kötötte a bajorokhoz, mert nem rúgták ki Thomas Tuchel kinevezésekor, csak felfüggesztették, melynek értelmében 2026-ig a szerződésében szereplő bérét minden hónapban kifizetik.

Kapcsolódó tartalom

Korábban a SportBild arról írt, a bajorok azzal a kikötéssel engednék el az edzőt, hogy a szövetség a teljes fizetését átveszi. Ebben az esetben még a 7 millió eurós kivásárlási ár kifizetésétől is eltekintenének.

A Bild szerint a feleknek sikerült megegyeznie, így a szövetség nem fizet kompenzációt a müncheni klub felé. A lap szerint Nagelsmann 2026-ig mintegy 20 millió eurót kapott volna, így viszont be kell érnie a havi 400 ezer euróval, amit a szövetségtől kap.

A korábban a Hoffenheimet, a Lipcsét és a Bayernt irányító szakember szerződése az Eb-végéig szól, a válogatott stábját csak később jelöli ki. A németeknek nincs sok idejük a tornáig, hiszen selejtezőket nem játszanak, így csak barátságos meccsekkel készülhetnek az Eb-re.

Kapcsolódó tartalom

Októberben Amerikában az USA és Mexikó ellen lépnek pályára, míg novemberben Bécsben Ausztria, majd Berlinben Törökország lesz az ellenfelük, míg jövő tavasszal szeretnének még legalább 4 vagy 5 meccset játszani, hogy kialakítsák a megfelelő Eb-keretet.

A korábbi szövetségi kapitányt Hansi Flicket szeptember elején váltották le, az azt követő barátságos meccsen Rudi Völler irányította a csapatot.

Borítókép: Julian Nagelsmann (Fotó: EPA/Lukas Barth-Tuttas)

További tartalmak