Musorujsag
Élő Eredmények

Nagy Ádám: Nem fogok megfutamodni

Nagy Ádám: Nem fogok megfutamodni

m4sport.hu/MTI
A magyar válogatott középpályása, Nagy Ádám szeretne megharcolni a kezdőbe kerülésért a Serie B-ben szereplő Pisa csapatánál, valamint mesélt vezetőedzőjével való kapcsolatáról és reagált a korábbi sajtóhírekre is.

Nagy Ádám nem futamodik meg, harcol a helyéért Pisában

 

Nagy Ádám a válogatott szünet utáni első mérkőzésen csereként lépett pályára a Pisa csapatában, Alberto Aquilani vezetőedző a 61. percben küldte be a középpályást, aki azonban a 78., majd a 89. percben is sárga lapot, így kiállította a játékvezető.

„Sajnos 20-25 perc alatt sikerült két sárgát szereznem. Gyakorlatilag mindkét szituáció olyan volt, ha csapatként jobban figyelünk, elkerülhető lett volna. Az egyik taktikai fault volt, a másik pedig 1-1-es állásnál történt, amikor a csatárunk lefejelt nekem egy labdát, ami rövid volt. Kétes szituáció volt, de muszáj voltam valamennyire belemenni a párharcba, mert nem engedhettem, hogy gyors akciót vezessen az ellenfél és esetleg gólt kapjunk. A játékvezető szabálytalannak, veszélyes megmozdulásnak látta” – mesélt az M1-nek a Bari elleni kiállításáról Nagy.

Hozzátette: „elég szerencsétlenül kialakult helyzet, főleg így, hogy idén sokkal jobban kell küzdenem a kezdőbe kerülésért”.

A Pisa csapatánál a középpályás elmondása szerint lehetne jobb a hangulat, de az új vezetőedző érkezésével teljesen más szakmai munka folyik, mint az utóbbi két évben, de mindenki pozitívan éli meg a változást. A Pisa nem kezdte jól az idényt, ugyanis négy forduló alatt négy pontot gyűjtött, legutóbb hazai környezetben játszott 1-1-es döntetlent a Barival.

„Örülök, hogy egy más, újfajta impulzus ér engem, mint játékost. Kispasszos játékot szeretnénk játszani, hátulról kihozni a labdát, csak egyelőre akadozik a gépezet és nem jönnek úgy az eredmények” – vélekedett a 73-szoros válogatott játékos, aki a szeptemberi szerbek elleni, és a csehekkel vívott összecsapáson is lehetőséget kapott Marco Rossitól.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Pisa Sporting Club (@pisasportingclub) által megosztott bejegyzés

A korábbi 38-szoros olasz válogatott középpályás, Aquilani a nyár folyamán vette át a csapatot vezetőedzőként. Nagy úgy fogalmazott „az eddigiek alapján nem mondhatom, hogy rossz vele a viszonyom”, és szót ejtett a helyzetéről.

„Hozott magával egy játékost, akit jól ismer, Miguel Velosót. Portugál válogatott is volt, már a pályafutása vége felé jár, de egyelőre őt preferálja az edző. Ő játszik most a posztomon, és vele kell megküzdenem. A legutolsó meccsen, helyette szálltam be. Nyilván közöltem a vezetőedzővel is, hogy csak azért, mert hozott egy posztriválist, van egy konkurensem, nem fogok megfutamodni. Nem gondolkodtam egyből a váltáson” – ecsetelte Nagy, aki 2021 nyarán igazolt a Bristol City csapatától Olaszországba.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Pisa Sporting Club (@pisasportingclub) által megosztott bejegyzés

Nagy elárulta, hogy a nyári átigazolási szezonban egy ciprusi klub egymillió euróért szerette volna őt megvásárolni, ő azonban nem akart eligazolni, és ugyan a pisai vezetők próbálták forszírozni a váltást, végül velük is meg tudta értetni, hogy maradni akar.

A magyar válogatottal kapcsolatban a játékos elmondta, véleménye szerint az Európa-bajnoki selejtezősorozat következő fordulójában, hazai környezetben is képesek lehetnek legyőzni a szerbeket. Pályafutásáról úgy nyilatkozott, bízik benne, hogy a nemzeti csapattal kijutnak a jövő nyári, németországi Európa-bajnokságra, és a kontinensviadalt követően szeretne mérlegelni.

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak