Musorujsag
Élő Eredmények

A németek egyharmada támogatja csak Nagelsmann kapitányi kinevezését

A németek egyharmada támogatja csak Nagelsmann kapitányi kinevezését

MTI
A németek egyharmada támogatja csak azt, hogy a legnagyobb esélyesként emlegetett Julian Nagelsmann legyen a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

 

A német sajtó napok óta kész tényként kezeli a 36 éves szakember kinevezését, és a hírek szerint szövetség (DFB) már csak a jövő évi Európa-bajnokság végéig szóló szerződés részletein dolgozik.

A YouGov közvélemény-kutató cég utánajárt, hogy mekkora támogatottsággal bír a Bayern Münchentől márciusban menesztett Nagelsmann. A reprezentatív felmérés során a 2277 válaszadó 33 százaléka értett egyet a kinevezéssel, 18 százalék ellenezte az ötletet, 24 százalék nem ismerte a trénert, 25 százalék pedig nem kívánt állást foglalni.

Az előző kapitányt, Hansi Flicket szeptember 10-én küldték el – ő az első német szakvezető, akit menesztettek -, miután csapata 4-1-re kikapott Japántól odahaza felkészülési mérkőzésen, így 38 év után sorozatban háromszor szenvedett vereséget, és a legutóbbi 17 összecsapásából csak négyet nyert meg a válogatott. Később a vb-ezüstérmes franciák ellen egyszeri “beugróként” Rudi Völler csapatigazgató ült le a kispadra.

Nagelsmann-nak 2026-ig még él a szerződése a bajorokkal, de a klub valószínűleg érdekelt lehet a megállapodás felbontásában, emellett korábban Flicket is elengedte a DFB-hez. A Nationalelf október 9-én kétmeccses amerikai túrára indul, a tervek szerint oda már az új szakvezetővel utazik el a csapat.

A német sajtó már „megszellőztette” a leendő kapitány segítőit is, eszerint Sandro Wagner és Benjamin Glück lesz a másodedző. A DFB utánpótlásában dolgozó, nyolcszoros válogatott Wagnernek edzője volt Nagelsmann a Hoffenheimnél, míg Glück az RB Leipzignél és a Bayernnél segítette Nagelsmann munkáját.

 

Borítókép: epa10427462 Munich's head coach Julian Nagelsmann reacts during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and 1. FC Cologne in Munich, Germany, 24 January 2023. EPA/ANNA SZILAGY (ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video.)

További tartalmak