Musorujsag
Élő Eredmények

Botka Endre a visszafújt tizenegyesről: Ha másik kameraállásból nézi vissza, másképp ítélt volna

Botka Endre a visszafújt tizenegyesről: Ha másik kameraállásból nézi vissza, másképp ítélt volna

m4sport.hu
Botka Endre szerint volt kontakt közte a Csukaricski védője között, így hibás döntés volt visszavonni a Ferencváros javára megítélt büntetőt a Konferencia-liga nyitófordulójában, míg a zöld-fehérek csapatkapitánya, Dibusz Dénes bízik abban, hogy ez a siker is akkora lökést ad a csoportkörre, mint tette azt tavaly a Trabzonspor legyőzése a nyitányon.

„Nagyon-nagyon jó hangulatú mérkőzés volt. Az elején volt ez a kis hiba, kis malőr, de nagyon gyorsan és jól tudott reagálni a csapat, és azt éreztem, hogy végig tudjuk uralni ezt a mérkőzést. Erre számítottunk, minden jól sikerült” – nyilatkozta Botka Endre.

A védő elmondta, ő úgy érezte, volt kontakt az előbb befújt, majd visszavont büntetőnél, a visszajátszások kameraállásaiból nézve viszont „tényleg nem lehetett látni, mert az ellenfél nem rálépett a lábára, hanem ahogy ellépett előtte, megrúgta a lábát”.

Kapcsolódó tartalom

„Ha másik kameraállásból nézi meg, akkor máshogy ítélt volna” – fűzte hozzá.

Botka szerint minden játékos szerette volna megmutatni Dejan Sztankovics vezetőedzőnek, „talán épp ez ment a játék rovására, idővel viszont mindenki feloldódott”.

Dibusz Dénes szerint „az első perctől magukhoz ragadták a kezdeményezést, végig jobban játszottak”, mint az ellenfél, amelynek jószerivel helyzete, sőt lehetősége sem volt.

„Örülök, hogy egy hazai győzelemmel sikerült kezdeni a csoportkört. A meccs előtt hangsúlyoztam is, hogy mindenki emlékszik, hogy a tavaly a Trabzon elleni hazai siker mekkora lökést adott és milyen fontos volt a folytatást illetően, úgyhogy most is hatványozottan igaz volt, hogy hazai győzelemmel kell kezdeni a csoportkört” – fogalmazott.

A Dejan Stankovicsot érintő kérdésre hozzátette, a vezetőedző gyökeres változást nem eszközölt a csapat játékában, vannak apróbb módosítások, idő kell, míg ezek automatizmusokká válnak és hogy még jobban összeálljon a játék, az első lépést mindenesetre sikeresen tették meg.

Kapcsolódó tartalom

Borítókép: Budapest, 2023. szeptember 21. A spanyol Guillermo Cuadra játékvezető (j2, háttal) a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének első fordulójában játszott Ferencvárosi TC és a szerb Cukaricki mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. szeptember 21-én. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak