Musorujsag
Élő Eredmények

Sajtóhír: megműtötték Dárdai Palkót a Herthánál, idén már nem léphet pályára

Sajtóhír: megműtötték Dárdai Palkót a Herthánál, idén már nem léphet pályára

m4sport.hu
A Bild információi szerint sikeres műtéten esett át Dárdai Palkó, a Hertha magyar válogatott támadója.

 

A Hertha vasárnap 3–0-ra legyőzte a Braunschweiget a német másodosztályban, az összecsapás 40. percében azonban le kellett cserélni Dárdai Palkót, akinek helyére épp 17 éves testvére, Bence állt be.

A berliniek már hétfőn közleményt adtak ki a magyar válogatott támadó állapotával kapcsolatban, s úgy fogalmaztak, a szalagsérülést szenvedett játékos esetében egyelőre bizonytalan, mikor térhet vissza a pályára.

Kapcsolódó tartalom

A Bild szerdán arról adott tájékoztatást, miszerint a 24 éves Dárdai azóta sikeres műtéten esett át – a cikk szerint Dárdainak a bokaszalagja szakadt el, az operáció során pedig csavarokat helyeztek el a lábfejében.

A német portál úgy tudja, a támadó hónapokig harcképtelen lesz, a csavarokat mintegy hat hét múlva lehet csak eltávolítani, s Dárdai 2023-ban vélhetően már nem léphet pályára, a visszatérésére januárig kell majd várni.

A Bild hozzáteszi: fia sérülése nagy gondot okozhat Dárdai Pál vezetőedzőnek, akinek jelenleg egyetlen bevethető irányítója van, s ő épp a 17 éves Dárdai Bence, a szakember viszont aligha kockáztatja meg kezdőként a középpályás szerepeltetését, a tehetség ugyanis eddig mindössze 95 percet kapott a német másodosztályban a jelenleg is zajló szezonban, ezidáig azonban csak csereként állt be.

Borítókép: Hertha BSC / Twitter

További tartalmak