Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Nagelsmann lett a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya

Hivatalos: Nagelsmann lett a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya

m4sport.hu
A Német Labdarúgó Szövetség hivatalosan is megerősítette, hogy Julian Nagelsmann irányítja a válogatottat a jövő évi Európa-bajnokságig.

 

A DFB pénteki közleménye szerint a 36 esztendős szakember 2024. július 31-ig kötelezte el magát a nemzeti együttes élére – ez egybeesik a német sportsajtó korábbi állításaival, melyek arról szóltak, hogy Julian Nagelsmann első körben a jövő évi, hazai rendezésű Európa-bajnokság végéig ír alá.

A bejelentés alapján az is eldőlt, hogy Nagelsmann munkáját Sandro Wagner és Benjamin Glück segíti majd másodedzőként. A DFB utánpótlásában dolgozó, nyolcszoros válogatott Wagnernek edzője volt Nagelsmann a Hoffenheimnél, míg Glück az RB Leipzignél és a Bayernnél dolgozott a trénerrel.

Kapcsolódó tartalom

Nagelsmannt márciusban küldte el a Bayern München, a klub a helyére Thomas Tuchelt nevezte ki (akinek Lőw Zsolt lett az asszisztense) – az edző azonban a búcsú ellenére is szerződésben maradt a bajorokkal, így a német szövetségnek külön meg kellett állapodnia az együttessel, hogy elengedje Nagelsmannt a válogatotthoz.

A szervezet ezzel kapcsolatban nem adott pontos tájékoztatást, a német sajtó viszont úgy tudja, az új munka eredményeként a felek megegyeztek arról, hogy a hatályban lévő müncheni szerződés semmissé válik.

Kapcsolódó tartalom

Az előző kapitányt, Hansi Flicket szeptember 10-én küldték el – ő az első német szakvezető, akit menesztettek –, miután csapata 4–1-re kikapott Japántól odahaza felkészülési mérkőzésen, így 38 év után sorozatban háromszor szenvedett vereséget, és a legutóbbi 17 összecsapásából csak négyet nyert meg a válogatott. Később a vb-ezüstérmes franciák ellen egyszeri “beugróként” Rudi Völler csapatigazgató ült le a kispadra.

A német válogatott október 9-én kétmeccses amerikai túrára indul, már az új szakvezetővel, aki 1926 óta a legfiatalabb német szövetségi kapitány. Csaknem 100 évvel ezelőtt a 34 éves Otto Nerzet nevezték ki a Nationalelf élére.

 

Borítókép: Julian Nagelsmann (Fotó: EPA/Ronald Wittek)

További tartalmak